Universiteit van Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 28 januari 2005

Inge Brakman lid Raad van Toezicht UvA

Mr.I.Brakman is met ingang van 1 januari 2005 door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Inge Brakman (1961) is op dit moment in tweede termijn lid van het college van commissarissen bij het Commissariaat voor de Media. Eerder was zij secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Zij vervulde diverse bestuursfuncties en was onder andere lid van de commissie Donner die betrokken was bij de totstandkoming van de nieuwe WAO. Sinds 2004 is zij ook bestuurslid van opleidingscentrum de Baak VNO-CNW.

De Raad van Toezicht van de UvA bestaat verder uit prof. dr. N.A.M. Urbanus (voorzitter), mw. drs. J.P. Rijsdijk, drs. C.G.G. Spaan en Ir. J.H.M. Lindenbergh. De Raad benoemt de leden van het College van Bestuur en ziet toe op het universitaire beleid op hoofdlijnen. De Raad heeft geen uitvoerende bevoegdheden en is te vergelijken met de Raad van Commissarissen in het Nederlandse bedrijfsleven. Voor het instellingsplan, de begroting en het jaarverslag is goedkeuring door de Raad van Toezicht vereist. De leden van de Raad worden door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor ten hoogste vier jaar benoemd. Zij zijn verantwoording schuldig aan de minister.

Meer informatie voor de media: UvA Persvoorlichting, 020 525 26 95 persvoorlichting@uva.nl