Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Metaalmissie naar Slowakije
27-1-2005

De EVD organiseert samen met de Koninklijke Metaalunie, Nevat, FME-CWM en de Nederlandse ambassade in Bratislava een handelsreis voor de metaalsector naar Slowakije. Een bezoek aan de International Engineering Fair in Nitra is onderdeel van het programma. Op de beurs dient een Holland informatiestand als uitvalsbasis voor de missiedeelnemers. De reis vindt plaats van 23 t/m 27 mei 2005.

Deelnemers aan de metaalmissie naar Slowakije ontvangen, bij voorkeur op locatie, een aantal potentiële zakenpartners die zijn geselecteerd op basis van het bedrijfsprofiel en hun specifieke wensen. Denk daarbij aan mogelijke afnemers, maar ook agenten, distributeurs of andere samenwerkingspartners. De individuele afspraken worden in en rondom Bratislava en Nitra gemaakt.

De kosten van de handelsreis bedragen EUR 500,- per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfskosten, transport en eventueel een tolk, zijn voor eigen rekening. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de site van de EVD. Inschrijving is beperkt en geschiedt op volgorde van binnenkomst.

De metaalbewerking en de machinebouw zijn samen goed voor een kwart van de totale industriële productie van Slowakije. De overcapaciteit van deze Slowaakse bedrijven kan door Nederlandse bedrijven goed worden benut. Andere gunstige factoren zijn: aanwezigheid van gekwalificeerd personeel, een stijgende arbeidsproductiviteit, het gemiddeld loon is één van de laagste in de EU en de strategische ligging van Slowakije in het hart van Europa.

De Metaalunie wil ondernemers helpen in te springen op nieuwe kansen in andere landen. Handelsmissies blijken daarvoor een efficiënt middel te zijn. De bezoeken leveren over het algemeen goede contacten en orders op voor bedrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationale Zaken of Marije van den Ancker, medewerker Internationale Zaken van de Koninklijke Metaalunie, telefoon (030) 605 33 44.
Reageren: ancker@metaalunie.nl