Time : 2:22:58 PM
Date : Thursday, January 27, 2005
Sender Name: Belgorail

Officiële erkenning van de instantie voor spoorwegcertificering BELGORAIL

Op 17 januari 2005 heeft de Minister van Mobiliteit, R. LANDUYT, bij ministerieel besluit
BELGORAIL NV, Ravensteinstraat 60 1000 Brussel, aangeduid als erkende en aangemelde instantie om de conformiteit van interoperabele onderdelen te beoordelen en de EG-keuringsprocedure van de subgehelen van het conventionele trans-Europese spoorwegsysteem in te leiden.

Met andere woorden, de keuringsinstantie BELGORAIL is officieel erkend om de overeenstemming te certificeren van de voertuigen, uitrustingen of nog spoorweginstallaties, met de Europese normen en standaardtechnieken.

BELGORAIL wordt aldus een bevoorrechte gesprekspartner voor de spoorwegondernemingen, de infrastructuurbeheerders, de constructeurs van rollend materieel en infrastructuurmateriaal.

Bij hetzelfde besluit werd BELGORAIL tevens aangeduid om de correcte toepassing van de nationale technische voorschriften te controleren, zowel voor conventioneel spoorverkeer als voor het hogesnelheidsverkeer.

De bekendmakingsprocedures bij de Europese Commissie en bij de andere Lidstaten zijn reeds aan de gang en zouden binnenkort moeten aflopen.

BELGORAIL verheugt zich over deze blijken van vertrouwen en stelt zich nu al ten dienste van haar klanten.

De vennootschap kan schriftelijk worden gecontacteerd op bovenstaand adres of via
telefoon: + 32 (0) 2 548 37 63
fax: + 32 (0) 2 548 53 31
e-mail: info@belgorail.be .

Voor meer informatie :
Dhr. Jean-Marc Dupas
Tel.: + 32 (0) 2 548 37 60
e-mail: jeanmarc.dupas@belgorail.be