Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 27-01-2005

FLESSENTREKKERIJ

s-Hertogenbosch-
In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de Lepelstraat een 30- en een 34-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De politie kreeg de melding dat de twee mannen zojuist in meerdere horecagelegenheden hadden gegeten en gedronken en vervolgens waren vertrokken zonder te betalen. De verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat in het Rompertcentrum een aantal jongeren in autos aan het inbreken was. Ter plaatse hebben de agenten met behulp van signalementen twee verdachten in de Rompertpasage aangehouden. De 15- en de 18-jarige Bosschenaren zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekering gesteld.

HELER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 58-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht van het helen van gestolen goederen afkomstig van bedrijfsinbraken. De Bosschenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Woensdagavond is in een winkel aan de Vogelstraat een 34-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had een boormachine weggenomen zonder deze af te rekenen aan de kassa. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek nog een gevangenisstraf van veertien dagen te hebben openstaan en is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Nieuwkuijk-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Abt van Engelenlaan in Nieuwkuijk een 45-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

s-Hertogenbosch-
Donderdagochtend heeft de politie in de kelder van een schuur bij een woning aan de Ijsselsingel een hennepkwekerij opgerold. Alle apparatuur en 150 hennepplanten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De twee vrouwen en een man (41, 41 en 25 jaar), die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

VERDACHTE HELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Donderdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 41-jarige man aangehouden op verdenking van heling. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Haaren-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de N65 ter hoogte van Haaren een 40-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN

Veghel - In de nacht van woensdag op donderdag werd gemeld dat op het Heilig Hartplein in Veghel een man voorbijgangers lastig viel. Ter plaatse troffen de politiemensen een 30-jarige man uit Renkum. De man was onder invloed en viel voorbijgangers lastig. Hij bedreigde hen en dreigde met hen op de vuist te gaan. De man is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij donderdagmorgen heengezonden.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Oss - Woensdagmiddag werd een winkeldiefstal gemeld in een winkel aan de Heuvel in Oss. Door personeel waren enkele vrouw betrapt toen ze een grote hoeveelheid kleding wegnamen. De vrouwen wisten te ontkomen. Een van hen had daarbij echter haar tas achtergelaten. Aan de hand van gegevens uit de tas kon korte tijd later een 20-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden. Ze bekende de winkeldiefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

VERKEERSCONTROLE

Cuijk - Woensdag zijn met name in de omgeving van scholen in Cuijk verkeerscontroles gehouden. De controles waren op Lavendel, Rozenbol, Robijnlaan, en Vuurijzerstede. Totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Tien bestuurders bleken hun gordel niet om te hebben. Drie hadden hun rijbewijs niet bij zich en een auto bleek niet APK gekeurd te zijn.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxmeer - In de nacht van woensdag op donderdag, even na 01.00 uur, is op de Beugenseweg in Boxmeer een 35-jarige man uit Bergen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.