NOC*NSF


NOC*NSF en Coca-Cola geven vervolg aan Mission Olympic

ARNHEM - Twee jaar na de start van Mission Olympic, hebben Coca-Cola Nederland en NOC*NSF besloten om het jeugdsportproject uit te breiden om zo (nog) meer jongeren tussen 12 en 19 jaar sportief in beweging te krijgen. Beide organisaties hebben vandaag een supplierovereenkomst getekend met als voornaamste doelstelling om op een eigentijdse manier extra veel jongeren te bereiken. Dit resultaat wordt bereikt via het straatsportevenement Mission Olympic, The City en de omarming van de KVLO-schoolsportcompetitie met als afsluiting Mission Olympic, The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De eerste reactie van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra: 'Sport is machtig om te doen. En het is ook nog eens het meest effectieve wapen tegen overgewicht, te beginnen bij de jeugd!
Vandaag is door NOC*NSF, diverse levensmiddelen- en werkgeversorganisaties, de Minister van VWS en de minister van OC&W het convenant overgewicht getekend. Het is de bedoeling dat de aanpak van overgewicht zo breed mogelijk plaatsvindt. Ik vind het geweldig dat Coca-Cola, samen met de sport, ook een bijdrage levert. Dat is niet toevallig, want dit bedrijf heeft hart voor sport en voor jeugd. Juist daarom staat binnen Mission Olympic jeugdgerichtheid en plezier in sport voorop!'

In de eerste twee jaar van de samenwerking hebben in totaal ruim 30.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar deelgenomen aan Mission Olympic activiteiten. NOC*NSF is zeer tevreden over de bereikte resultaten en de samenwerking met Coca-Cola. Mission Olympic heeft een grote potentie die nog maar gedeeltelijk is benut. De komende twee jaar is het doel om het aantal deelnemende jongeren te vergroten naar 150.000. Aan Mission Olympic is inmiddels een heel netwerk van organisaties verbonden zoals sportbonden en sportverenigingen, scholen, lerarenorganisaties en gemeenten. Alle activiteiten worden via de speciale site www.missionolympic.nl aangekondigd; ook kunnen deelnemers hun ervaringen uitwisselen en beeldmateriaal van hun sportprestaties downloaden.

Doel van NOC*NSF is om uiteindelijk meer jeugd te laten sporten via de sportvereniging. Samenwerking met gemeenten, buurt en onderwijs legt daarvoor een basis. Mission Olympic is een krachtig instrument om de jongeren het plezier in de sport te laten (her-)ontdekken, vervolgens kunnen sportverenigingen voor de continuïteit zorgen.

(27 januari 2005)