Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio NHN, donderdag 27 januari

Alkmaar 27-01-2005 - 15.55 uur

Verkeerscontroles
Zwaagdijk, woensdag 26 januari 2005.
Woensdag werd op de Zwaagdijk een verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal ruim 50 bekeuringen werden uitgeschreven. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel. Voor deze overtreding werden 37 bekeuringen uitgeschreven. Dertien maal bleek dat er te snel werd gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Drie automobilisten telefoneerden vanuit hun auto terwijl zij geen gebruik maakten van een handsfree set. Opmeer / Wognum, woensdag 26 januari 2005.
Op de Pade in Opmeer en de Nieuweweg in Wognum werden een snelheidscontrole gehouden. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Hoeveel auto's de meetpunten hebben gepasseerd is niet bekend. Er waren negen bestuurders die te snel reden. De hoogst gereden snelheid bedroeg 71 km/u. Naast deze snelheidsovertredingen werden 18 autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel.
Heerhugowaard, woensdag 26 januari 2005.
Tussen 15.00 en 16.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Middenweg. Er werden 13 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bij deze controle bedroeg 75 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Autobestuurder gewond na aanrijding
Den Helder, woensdag 26 januari 2005.
Woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur raakte een 58-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Callantsogervaart tussen de Langevliet en de Parallelweg. Omdat de autobestuurder niet voldoende rechts hield botste hij tegen een uit tegenovergestelde richting naderende personenauto bestuurd dor een 39-jarige vrouw uit Schagen. Bij deze aanrijding raakte de man uit Den Helder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in den Helder.

Inbraak kantoorgebouw
Schagen, woensdag 26 januari 2005.
Woensdagavond omstreeks 20.45 ontdekten medewerkers van een bedrijf aan de Piet Ottstraat dat er was ingebroken in het kantoorgedeelte. Men was in het pand gekomen door het vernielen van een toegangsdeur. Ook in het pand werden een aantal deuren vernield. Er kon nog niet precies worden vastgesteld wat er is weggenomen. In ieder geval zijn een aantal flatscreen schermen en computers weggenomen.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren Hoorn, donderdag 27 januari 2005.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag aangehouden op de Pakhuisstraat. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden. Zijn rijgedrag, de man reed slingerend, was voor de agenten aanleiding om hem staande te houden. Bij controle dat hij alcohol had gedronken en blies 640 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Verdacht van woninginbraak aangehouden
Schagen, donderdag 27 januari 2005.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 23-jarige man uit Schagen aangehouden op het Rapenpad. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat hij samen met een andere man had ingebroken in een woning aan de Noord. Omdat de getuigen een goed signalement van de verdachten hadden opgegeven kon één van hen op het Rapenpad worden aangehouden. De andere verdachte, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, wist te ontkomen. Voorzover bekend werden alleen een aantal lampen uit de schuur van de woning weggenomen.

Bromfietser gewond na aanrijding
Den Helder, donderdag 27 januari 2005.
Donderdagmorgen is een 16-jarige bestuurder van een bromfiets uit Den Helder gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Doorzwin met de Breewijd. De bestuurder van een personenauto, een 78-jarige man uit Den Helder, reed met zijn auto over de Breewijd en wilde op de genoemde kruising linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietser. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is met een gecompliceerde beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen.

Overval op woning: ongeval met dienstauto bij aanhouding Schagen, donderdag 27 januari 2005.
Donderdagmorgen omstreeks 11.25 uur werd de 39-jarige bewoonster van een woning aan de Korenmolen in Schagen door drie, haar onbekende mannen, in haar woning overvallen. De mannen drongen de woning binnen en bedreigden de vrouw met een vuurwapen. Bij het zien van de vrouw kozen de drie mannen echter het hazenpad, met als buit slechts een GSM. Zij reden weg in een personenauto. Overal in de ruime omgeving van Schagen werden politiepatrouilles verzocht uit te kijken naar deze auto. Door een patrouille in de omgeving van Alkmaar werd de auto aangetroffen. Een achtervolging werd ingezet.
Nadat de auto door de politie werd ontdekt, werden andere politiesurveillances gewaarschuwd en verzocht assistentie bij de aanhouding te verlenen. Een politieauto reed daarbij over de Huiswaarderweg. Het voertuig voerde zwaailicht en sirene. Bij de kruising met de Schinkelwaard - Laan van Straatsburg was de bestuurder van de politieauto door de ernst van het incident genoodzaakt door het rode verkeerslicht te rijden. Een 29-jarige man uit Beverwijk reed in een personenauto over de Schinkelwaard in de richting Laan van Straatsburg. Bij de kruising had hij de politieauto te laat gezien. Er ontstond een aanrijding met alleen materiele schade. Een onderzoek wordt ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval. De drie inzittenden van de personenauto konden uiteindelijk op de Albatrosweg in Alkmaar worden aangehouden. Het ging om een 22-jarige man uit Alkmaar, een 17-jarige man uit Overberg en een 19-jarige man uit Amsterdam. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In de auto werd een vuurwapen en de gestolen GSM aangetroffen.

Slachtoffer ongeval in Castricum overleden
Castricum, maandag 24 januari 2005.
Een 81-jarige man uit Castricum is gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste op de Stationsweg op het fietspad. Hij stak plotseling de weg over, van het fietspad de rijbaan op, en werd daarbij aangereden door een auto met daarin een 42-jarige automobilist uit Castricum. Die hem niet meer kon ontwijken. De man werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Hier overleed hij diezelfde avond omstreeks 19.15 uur.