Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/01)

OOSTERHOUT NB, 27 januari 2005

Politie arresteert vrouw na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: In de nacht van woensdag 26 januari op donderdag 27 januari arresteerde de politie een 29-jarige vrouw. Rond 03.30 ontstond er een conflict tussen de vrouw en haar vriend. Een minderjarig kind kwam de ruzie tussen haar moeder en stiefvader melden in het politiebureau. Agenten gingen direct ter plaatse en stelden vast dat er over en weer klappen waren gevallen. In de woning hing echter ook een prikkelende lucht en al snel bleek dat een van de kemphanen gebruik gemaakt had van traangas. Uit onderzoek bleek dat de vrouw hiervoor verantwoordelijk was. Zij is aangehouden en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt vanwege het bezit en gebruik van traangas. Ze is na verhoor om 05.50 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie ontdekt hennepkwekerij

S-GRAVENMOER: Een sterke stank van hennep leidde op donderdag 27 januari 2005 tot de vondst van een wietplantage. Agenten vonden de kwekerij in een woning aan de Doctor Koekkoeklaan. Op zolder was een afgetimmerde ruimte van circa 5 x 2 meter. In deze ruimte stonden 40 oogstrijpe planten en 20 planten die net waren geoogst. Deze geoogste planten lagen te drogen op een zogenaamd droognet. De politie arresteerde twee verdachten, een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw. Zij waren, op het moment van de inval, bezig met de oogst van hennep in de kwekerij. In overleg met de Officier van Justitie kregen zij ieder een boete van 550,- De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslaggenomen en daarna vernietigd. De kwekerij werd ontmanteld.

Geld weg bij bedrijfsinbraak

DRIMMELEN: Op donderdag 27 januari is er tussen 03.30 en 04.15 uur ingebroken in een amusementshal in de Nieuwe Jachthaven. De nog onbekende daders forceerden het slot van een deur aan de achterkant en gingen er vandoor met de kassa. In de kassa was een nog onbekend geldbedrag aanwezig. De politie nam een aangifte op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig, op basis waarvan de politie een vervolgonderzoek instelt.

Automobilist rijdt van schrik tegen lantaarnpaal

SLEEUWIJK: Op donderdagochtend 27 januari ontstond rond 08.10 uur een verkeersongeval op de Rijksstraatweg. De bestuurder van een personenauto zag daar een groepje fietsers de Rijksstraatweg oversteken het Transvaal op. De fietsers reden over het fietspad en moeten daar voorrang verlenen aan het verkeer op de Rijksstraatweg. Eén van de fietsers stak toch de weg over zonder voorrang te verlenen aan de automobilist. Deze 61-jarige man uit Sleeuwijk schrok van de fietster, week uit en reed tegen de lantaarnpaal aan. De fietster, een 15-jarig meisje uit Nieuwendijk werd niet geraakt maar kwam wel ten val. Er raakte niemand noemenswaardig gewond. Zowel de auto als de lantaarnpaal zijn beschadigd bij de aanrijding. Ook de fiets had schade aan de voorvork. De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Arrestatie vanwege openstaande straf

WAALWIJK: Een 44-jarige inwoner van Waalwijk meldde zich woensdagmiddag 26 januari in het Waalwijkse politiebureau. De man was het niet eens met de inbeslagname van zijn auto en wilde die terug. Toen de agenten de naam van de man invoerden in computer, kwam er een automatisch een signaal dat hij nog gezocht werd. Hij had een opgelegde boete van 340,- niet wilde betaald en moest daarom voor 28 dagen worden ingesloten. De man is overgedragen aan Justitie voor het uitzitten van de straf. Zijn voertuig was overigens recent door de politie in beslag genomen omdat de man reed tijdens een rijontzegging.

33 bekeurigen bij snelheidscontrole

LOON OP ZAND: Op woensdag 26 januari hield de politie snelheidscontroles in Loon op Zand. De radarauto stond op de Horst en op de Kasteellaan. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Van 1.000 passerende automobilisten werd de snelheid gemeten. Alle 33 overtreders krijgen binnenkort de boete thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De resultaten zien er als volgt uit:

Locatie controle: Horst
Tijdstip controle: van 09.35 uur tot 11.35 uur
Aantal passanten: 165
Aantal overtredingen: 8
Hoogste snelheid: 113 km/u

Locatie controle: Kasteellaan
Tijdstip controle: van 12.05 uur tot 14.35 uur
Aantal passanten: 835
Aantal overtredingen: 25
Hoogste snelheid: 102 km/u

Woninginbraken

OOSTEIND: Bij een woninginbraak op de Provincialeweg te Oosterhout is in de nacht van woensdag 26 januari op donderdag 27 januari een geldbedrag ontvreemd. Een van de bewoners had vermoedelijk vergeten om de achterdeur af te sluiten. De dader is via die achterdeur de woning binnen gekomen. Hierna heeft de dader de woning doorzocht op zoek naar geld. De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in.

WAALWIJK: Cd's, dvds en sieraden zijn buitgemaakt bij een woninginbraak in de Kamperfoeliestraat. De inbraak werd gepleegd op woensdag 26 januari tussen 15.00 en 21.10 uur en werd bij thuiskomst door de bewoners ontdekt. Door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken, kon de dader de woning betreden. De agenten stelden direct een buurtonderzoek in, dat tot op heden nog geen bijzonderheden opleverde. Daarbij moet opgemerkt worden dat een aantal buren niet thuis was tijdens het buurtonderzoek. Verder nam de politie een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Politie betrapt dronken automobilist

DONGEN: In de nacht van woensdag 26 januari op donderdag 27 januari controleerden agenten op de Vierbundersweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.05 uur. De 24-jarige bestuurder, afkomstig uit Tilburg, had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 355 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd. De verdachte is rond 02.00 uur weer in vrijheid gesteld. De man kreeg ook nog een bekeuring opgelegd omdat zijn auto niet verzekerd bleek te zijn.

Auteur: Jeroen Steenmeijer