Gemeente Winterswijk


28 januari 2004

Belangrijkste besluiten raadsvergadering 27 januari

Winterswijk - Op donderdag 27 januari heeft de gemeenteraad van Winterswijk vergaderd. De belangrijkste besluiten worden hieronder toegelicht. Het complete verslag van de raadsvergadering is vanaf 18 februari beschikbaar via de gemeentelijk website: www.winterswijk.nl

Tarieven Onroerende Zaak belasting 2005
De raad heeft besloten om het vaststellen van de tarieven voor 2005 door te schuiven naar de vergadering van 17 februari.

Procesnotitie 'Visie Buitengebied'
In deze notitie staat de werkwijze beschreven om te komen tot een nieuwe visie en een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. De raad heeft ingestemd met deze werkwijze.

Krediet bedrijventerrein Stadtlohn-Vreden
De raad heeft besloten om voor de ontwikkeling van een bedrijvenpark met grensoverschrijdend effect nabij het vliegveld Stadtlohn-Vreden een bijdrage van 5000,- te leveren voor de verdere planontwikkeling van het bedrijvenpark. Ook wordt voor de verdere begeleiding 40 uur opgenomen in de jaarplanning van de Beleidsmedewerker Bedrijven en Economische Ontwikkeling.

Krediet herstructurering bedrijventerrein Noord De raad heeft een voorbereidingskrediet van 132.000,-- beschikbaar gesteld voor uitvoering van het projectplan 'Herstructurering bedrijventerrein Noord'. Hiermee wordt begonnen met de uitvoering van de visie op bedrijventerrein Noord zoals weergegeven in het Masterplan.

Landgoed Den Olden Goor
De raad heeft besloten een bestemmingsplan voor te bereiden voor het perceel nabij Olden Goorweg 6 met het doel in de nabije toekomst een nieuw landgoed te realiseren waarbij 1 woning (één wooneenheid) gebouwd mag worden.

Benoeming lid Commissie Burger en Bestuur
De heer Bernhard Harfsterkamp is door de raad per direct benoemd tot lid van de raadscommissie Burger en Bestuur.

Krediet hulpverlening Azië en Oost-Afrika
De gemeenteraad heeft besloten om een krediet beschikbaar te stellen van 30.000,-- en dit over te maken op giro 555 voor hulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië en Oost-Afrika.