Politie Gelderland-Midden

Nijkerkerveen; drie gewonden bij frontale aanrijding
Publicatiedatum: 28-01-2005

Politie zoekt getuigen van ongelukkig verlopen inhaalmanoeuvre

Bij een frontale aanrijding op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen zijn vrijdagmiddag 28 januari rond 15.30 uur drie mensen gewond geraakt. Het gaat om een 43-jarige vrouw uit Nijkerk, een 23-jarige man uit Leusden en om een man wiens identiteit nog niet bekend is.

Op grond van een eerste analyse van de sporen en de schade aan de voertuigen en verklaringen van de betrokkenen gaat de politie er vooralsnog van uit dat de gewond geraakte vrouw over de Amersfoortseweg richting Nijkerk reed. Daarbij zou ze een inhaalmanoeuvre hebben uitgevoerd. Om vooralsnog onduidelijke redenen heeft ze daarbij echter de haar tegemoetkomende auto met de gewond geraakte man uit Leusden en diens vooralsnog onbekende chauffeur over het hoofd gezien. Een frontale aanrijding volgde. Daarbij raakten beide auto's zwaar beschadigd. De auto van de vrouw is zelfs op zijn zijkant op het fietspad naast de weg terecht gekomen. Met behulp van de brandweer is de vrouw uit haar auto geklommen. Alle slachtoffers zijn met (op dit moment nog) onbekend letsel overgebracht naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Getuigen
De politie is dringend op zoek naar getuigen van de toedracht. Als de lezingen van betrokkenen kloppen, moeten er bestuurders zijn die door de vrouw zijn ingehaald vlak voor, maar ook met name tijdens de aanrijding. Hun lezing over de toedracht is voor het onderzoek van essentieel belang. Maar gelet op de verkeersdrukte (vrijdagavondspits) moeten er ook vlak voor en direct na de aanrijding mensen zijn geweest, die mogelijk iets van het ongeval hebben gezien. Ook met hen komt de politie graag in contact. Dat kunnen niet in de laatste plaats ook fietsers of bromfietsers zijn, die op dat moment op het fietspad hebben gereden. De politie roept mensen die nog niet met de politie hebben gesproken dringend op alsnog contact op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844.

In verband met het ongeval, het sporenonderzoek en het door de brandweer laten reinigen van het wegdek is de Amersfoortseweg tot ongeveer 18.00 uur afgesloten geweest voor doorgaand verkeer.

voor nadere informatie (tot uiterlijk mdidernacht): Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---