Politie Midden- en West Brabant

Overval op postagentschap Brabantplein

BREDA, 28 januari 2005

Vrijdagavond hebben rond 17.30 uur twee gemaskerde mannen een overval gepleegd op een postagentschap aan het Brabantplein. Op dat moment waren drie personeelsleden en een aantal klanten in de zaak aanwezig. Onder bedreiging van een op een handvuurwapen lijkend voorwerp, werd geld afgedwongen. De daders gingen er met een gering geldbedrag vandoor op een gereedstaande scooter.

De twee mannen droegen zwarte gewatteerde jassen met capuchons, bivakmutsen en een lichte, respectievelijk donkere broek. Zij hadden een zwarte sporttas bij zich. Na de overval gingen zij er vandoor op een gereedstaande scooter, in de richting van de Mgr. Leijtenstraat. De politie was snel ter plaatse: de daders werden bij hun vlucht korte tijd achtervolgd door een politiemotor. Ter hoogte van de Vetstraat is de politieagent de scooter uit het oog verloren.

Signalement
De politie hoort verschillende getuigen. Vermoedelijk hebben de daders een half uur tot een kwartier voor de overval de winkel in de gaten gehouden. Rond 17.00 uur zijn in de buurt van de bouwhekken twee jongemannen gezien in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, met een getinte huidskleur en een slank postuur. Eén van hen had een opvallende streep op de jas.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die wellicht meer hebben gezien en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Wanneer u meer weet, maar anoniem wilt blijven kunt u bellen naar het gratis nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Auteur: Manon Erkens