3 e persbericht van vrijdag 28 januari 2005

Eindhoven 28-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen bij rood-licht-controles

Bij rood-licht-controles zijn vrijdagmiddag 23 bekeuringen uitgedeeld. Op de kruisingen Marconilaan/Anthony van Leeuwenhoeklaan en Marconilaan/Boschdijk kregen in totaal elf weggebruikers een bekeuring omdat ze door het rode licht reden. Op de Tivolilaan werden twaalf automobilisten bekeurd omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt en aangehouden

Een man van 29 jaar uit Den Bosch is vrijdagavond rond 19.45 uur door een beveiligingsbeambte en een politieman-in-burger aangehouden op het Stationsplein. De beambte had gezien dat de Bosschenaar daar een fiets wilde wegnemen en hield hem samen met de politieman aan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Man doet greep in de kassa

Een man heeft vrijdagmiddag een winkel aan de De Bontstraat bestolen van enkele honderden euros. Rond 17.00 uur deed hij een greep in de kassa en ging er met de buit vandoor. Buiten de winkel stond een tweede man klaar met een brommer. De twee mannen zijn daarmee weggereden. Ze zijn spoorloos verdwenen. De man die het geld wegpakte, heeft een blanke huidskleur, is 20 tot 30 jaar oud, is 1,75 tot 1,80 meter lang, en heeft donkerbruin/zwart haar. Hij droeg een zwarte muts, een donkere heupjas, een blauwe spijkerbroek en grijze gymschoenen. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Bergeijk: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Weebosch zijn vrijdagmiddag tussen 13.30 en 15.50 uur 37 bekeuringen uitgedeeld. Het aantal gecontroleerde voertuigen is onbekend. De maximumsnelheid is 50 km/u, 75 km/u was de hoogst gemeten snelheid.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf de Ter Borghstraat is tussen woensdag 23.30 uur en vrijdag 7.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een paarse Volkswagen Golf (NB-DG-01).

Leende: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een man van 38 jaar uit het Belgische Lommel is vrijdagavond rond 19.00 uur aangehouden op de Valkenswaardseweg. Bij een controle door de politie bleek de automobilist te veel te hebben gedronken. Hij blies een promillage van bijna 1,80, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Valkenswaard: Auto weggehaald

Vanaf de Vijverstraat is vrijdag tussen 18.20 en 19.00 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Fiat Uno (DT-NX-61).