Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 januari 2005, no. 010

Buitengewone Carnavaleske Raadsvergadering op vrijdag 28 januari 2005

Tijdens de chaotisch verlopen Carnavaleske Raadsvergadering van het afgelopen jaar zijn er een aantal agendapunten nog niet afgewerkt. Zowel de Lampengatse Politieke Fractie (LPF) als de Fractie van Prinsen van het Lampengat (FPL) zijn er ook dit jaar weer op gebrand te strijden over diverse moties.

Mogelijk zal deze vergadering in tegenstelling tot de voorafgaande jaren meer duidelijkheid brengen. De steeds weer met lede ogen door de LPF waargenomen wildgroei van dorstlustige hoogheden tijdens het Lampengatse Carnaval is ook nu weer een hot item. De LPF vindt dat er ook hier bezuinigingen doorgevoerd moeten worden. Want witte wa dè allemoal kost, die prinse. Door toedoen van de economie trekken donkere wolken zich samen boven de tent op de markt en de feestzalen verspreid over het Lampengat.

Het motto kan dus tevens als standpunt dienen voor de Edelen van het Lampengat. Als motto van de zitting is dan ook gekozen voor Kèn ut ni wà minder.

Het Presidium Carnavalesk heeft ook dit jaar weer gevraagd aan de Stadsprins de Carnavaleske raadsvergadering voor te zitten. Voor de Stadsprins betekent deze vergadering de laatste officiële daad voor hij de dag daarna zijn scepter zal overdragen aan zijn opvolger.

De vergadering die plaats vindt in het Stadhuis van Eindhoven, duurt van 19.41 uur tot ca 21.41 uur. De Raadzaal zal ook dit jaar weer tot de nok gevuld zijn met betrokkenen van de Lampegatse carnavalsverenigingen.

Uiteraard wil het Presidium de inwoners van Eindhoven de kans geven dit unieke spektakel mee te maken. Mensen die een plaats willen bemachtigen op de publieke tribune kunnen zich aanmelden bij de balie van het Stadskantoor.

De prijs van een toegangskaart bedraagt 5 euro (inclusief 3 consumpties). Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus: ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Ook dit jaar verzorgt de lokale omroep ETV (de lokale zender van Eindhoven) weer een live- uitzending.

© 2005 Gemeente Eindhoven