Gemeente Zwolle

Irakezen kunnen stemmen in Ecodrome Zwolle

Zwolle is een van de drie steden in Nederland waar Irakezen van 18 jaar en ouder hun stem kunnen uitbrengen voor de verkiezingen in Irak. Zij kunnen hun stem op 28, 29 en 30 januari 2005 uitbrengen in het Ecodrome aan de Willemsvaart. Irakezen, die willen stemmen, dienen zich tussen 17 en 24 januari 2005 op een stemlocatie te laten registreren. Dat gebeurt eveneens in het Ecodrome. Dit weekend wordt het Ecodrome als stembureau ingericht. Het terrein eromheen wordt afgezet en beveiligd. Hiervoor kondigt de burgemeester van Zwolle een noodverordening af. Deze verordening is vanaf maandag 17 januari 2005 van kracht.

Gelet op de spanningen in Irak zijn deze verkiezingen, die ordentelijk en democratisch moeten plaatsvinden, met veiligheidsmaatregelen omgeven. Deze maatregelen blijven 24 uur per dag van kracht in de periode van 17 januari tot en met 27 januari 2005.

Informatie
De omwonenden worden door middel van een brief geïnformeerd. Voor meer informatie kunnen omwonenden contact opnemen met de Politie IJsselland tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag, telefoon (0900) 884 4. De organisatie van deze verkiezingen is in handen van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Irakeze stemmers kunnen bellen met het gratis informatienummer (0800) 228 14 7.

Zie ook:
Noodverordening


---