Gemeente Leusden

Wandelinformatieavond 2005
Op vrijdagavond 28 januari 2005 organiseert de gemeente voor iedereen met wandelplannen tussen 19.00 en 21.30 uur een wandelmarkt in 'De Deel' van sociaal-cultureel centrum Groot Krakhorst, Bolderikhof 18 in Leusden. De markt biedt wandelliefhebbers volop informatie over uiteenlopende wandelmogelijkheden.

Naast de informatie over de SSD wandelactiviteiten: sportwandelen, recreatief wandelen en wandelen in de natuur rond Leusden zijn ook deskundigen aanwezig van de KNBLO, de SGWB (wandelbonden). Bij de organisatie Wandel- en Wadlooptochten Midden-Nederland is weer het nieuwe programma voor 2005 verkrijgbaar en kunnen mensen zich aanmelden voor de LAW-wandeling "het Visserspad". Daarnaast is bij de gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen de nodige informatie over het wadlopen verkrijgbaar. Nieuw dit jaar is de informatie over Nordic walking. De wintersportvereniging is aanwezig om belangstellende met deze nieuwe wandelsport te laten kennismaken. Ook nieuw is de stand van een Podotherapiepraktijk uit Leusden. Zij geven advies over het verhelpen van voetklachten bij het wandelen en de aanschaf van de juiste wandelschoenen.

De heer Huub de Gier vertelt op een ludieke manier, ondersteunt door een boeiende diaserie, over zijn reis naar Santiago de Compostela. Veel wandelaars, waaronder dit jaar ook enkele Leusdenaren, bereiden zich voor op deze pelgrimstocht. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kortom, een zeer gevarieerde voorlichtingsavond waar een ieder zich goed kan laten informeren over de diverse mogelijkheden van het wandelen.
Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Welzijn, Sport en Onderwijs, tel. 033-4961692.
Terug naar boven