Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 24 januari 2005

Zorgaanbieders samen op zoek naar leerlingen

Zorginstellingen in de regio Midden-Holland gaan sinds kort samen op pad om 'werken in de zorg' te promoten bij jongeren in de regio. Op vrijdag 28 januari zullen de organisaties zich voor het eerst gezamenlijk presenteren tijdens de open dag van het ID College aan de Groen van Prinsterersingel in Gouda. In een breed opgezette informatiestand informeren zij scholieren over de mogelijkheden om te werken in de zorg.

Tijdens de open dag zijn in de unit Zorg en Welzijn lokalen ingericht met theoretische en praktische informatie over de zorg- en welzijnssector. In één van die lokalen kunnen scholieren kennismaken met de mogelijkheden in:

* de ouderenzorg (Zorgpartners Midden-Holland, Zorgcentrum De Zevenster);

* de gehandicaptenzorg (Gemiva-SVG Groep, De Bruggen);
* het ziekenhuis (Groene Hart Ziekenhuis);
* de thuiszorg (Vierstroom Zorggroep);

* de geestelijke gezondheidszorg (GGZ Midden-Holland);
* de kraamzorg (Kraamzorg De Waarden);

* de apotheek (apothekers Midden-Holland).

Vertegenwoordigers van de zorginstellingen geven voorlichting over hun deelgebied binnen de zorg en de mogelijkheden om er te leren en te werken.

Gezamenlijk
Ook in verleden waren de zorginstellingen van de partij tijdens voorlichtingsdagen als deze. Nieuw is de gecoördineerde aanpak van de zorginstellingen. Zij hebben er in 2004 voor gekozen om samen op te trekken om jongeren te interesseren voor het werken in de zorg. Door de krachten te bundelen hebben de instellingen een groter bereik. Samen kunnen ze jongeren kennis laten maken met de volle breedte van de zorgsector.

Vacatures
Op dit moment zijn er binnen de zorginstellingen weinig vacatures. De verwachting is echter dat er vanaf 2007 opnieuw een tekort aan medewerkers in de zorg ontstaat. Daar spelen de zorginstellingen nu al op in door de krachten te bundelen bij de gezamenlijke promotieactiviteiten. Ze ontplooien echter nog meer gezamenlijke activiteiten om voorbereid te zijn op de toekomst. Dit gebeurt in het actieprogramma 'Arbeid en Zorg', dat als doelstelling heeft de instroom van nieuw personeel te vergroten, de uitstroom te beperken en het huidige personeel zo goed mogelijk in te zetten. Om deze doelstelling te bereiken zijn diverse projectgroepen actief, zoals de projectgroep Promotie, die verantwoordelijk is voor de gezamenlijke presentatie tijdens de open dag van het ID College.