Ingezonden persbericht


PROGRAMMA GOUDVISHAL ARNHEM FEBRUARI 2005

Vrijdag 28 januari
Luxor-Arnhem.nl Popsite Launchparty met oa Manner Ohne Nerven, Je Moeder Zaal open 20:00 Entree gratis

Op vrijdag 28 januari lanceren de Goudvishal, Jacobiberg en Cultuurkapel hun gezamenlijke website www.luxor-arnhem.nl in de Goudvishal. Deze website is geheel gewijd aan het poppodium dat in het monumentale pand aan het Willemsplein moet worden gerealiseerd. De samenwerkende popinstellingen maken zich al jaren sterk voor de komst van een middenzaal in Arnhem, pas dan kan sprake zijn van een heus popbeleid. En dat is iets dat Arnhem al sinds de sluiting van de Stokvishal mist. Het huidige gemeentebestuur heeft werk gemaakt van de wensen van de Arnhemse popliefhebber, in maart zal definitief duidelijk worden of Luxor een popcentrum wordt. Met deze website kunnen wij het publiek alvast laten zien wat het kan verwachten, en wat er aan gedaan wordt.

Om het geheel luister bij te zetten zullen twee Arnhemse bands, Je Moeder en Manner Ohne Nerven optreden. De Arnhemse band Je Moeder is een voortzetting van Salmons Noses. Je Moeder speelt een strakke, stuwende en uiterst explosieve set, waarin elementen van metal, punk, hardcore nederhop en zelfs ska en reggae zich naadloos laten samenvlechten tot een onverwoestbare hardcore-constructie. Met snelle, gepeperde raps, felle of juist slepende riffs en een opzwepende performance weet Je Moeder het publiek altijd los te krijgen. Männer ohne Nerven is een Nederlandse viermansband die zijn wortels heeft in Arnhem. De band brengt verkwikkende powerpop en heeft ervaring in binnen- en buitenland opgedaan: voorprogramma van oa Tröckener Kecks, Urban Dance Squad, Bettie Serveert, Johan, De Dijk en Van Dik Hout en uiteraard veel concerten als hoofdact. Tot nu toe heeft de band twee mini-cds opgenomen, welke goede recensies opleverde.

Donderdag 27 Januari
Impaled Nazarene (fin) Yyrkoon (f), Phazm (f)
Zaal open 20:00 Entree ¬ 08,50

Impaled Nazarene bestaat sinds 1990 en specialiseert zich sinds die tijd in het fabriceren van erg stevige old school black/thrashmetal. In die tijd speelde de band overal. Onlangs nog tussen de voormalige Oostblokkers in Moskou. Recent werk All That You Fear laat het beproefde recept wederom horen. En 't is nog altijd smullen. Yyrkoon is een Franse band die vele heavy stijlen combineert, maar waar death metal toch het hoofdingrediënt vormt. Phazm komt eveneens uit Frankrijk en is beïnvloed door Darkthrone, Satyricon, Bathory en Motörhead. Vooral de geest van die laatste naam is terug te horen op het materiaal dat terug te vinden is op het laatste wapenfeit Hate At First Seed.

Zaterdag 29 Januari

Forms: Liquid Live Edition

DJ Lenzman & MC Dan Stezo

Tyson & Bradly Dunn (Voltage / Live Drums), Unreal, MC Don.Skey, MC Dapper, Juliette.

Visuals/Light Concept: Kmkzvj & Moreezz, Ray & Formsdeco Kru

Zaal open 22:00 - 02:00 Entree ¬ 05,00 na 23:00 Entree ¬ 7.50

Vrijdag 04 Februari

Bleeding Through (usa), Cult of Luna (swe), Ataglance

Zaal open 20:00 Entree ¬ 09,50

Een eerdere tour werd afgelast, maar uiteindelijk komen ze dan toch. Het in Amerika immens populaire Bleeding Through slaat in haar muziek een brug tussen heavy metal en hardcore en voegen daar elementen van black en death-metal aan toe. Rond het af met een bijzonder hippe bandverschijning en succes gegarandeerd. De band speelde vorig jaar nog samen met onder andere Sick Of It All en Converge.

Eind vorig jaar waren de heren al op visite in onze hal, en dat maakte behoorlijk wat indruk. Cult Of Luna mag daarom nog een keer op komen draven. De Zweedse band is lastig te classificeren; enerzijds heeft de band haar roots in de metal, maar aan de andere kant weet men een sfeer te creeëren, die vanwege de zorgvuldige opbouw ook aan post-rock a la Mogwai doet denken. Op Salvation, dat vorig jaar verscheen, kwamen beide stijlen op een zeer geslaagde wijze bij elkaar.

Zaterdag 05 Februari

Nachtschade met live: The Cold (ger), Fertile Reality Zaal open 20:00 Entree ¬ 08,00

Het verhaal van The Cold begint in 1997 in Frankfurt. De band wordt daar opgericht en richt zich sindsdien op het maken van muziek die ver voor dat jaar haar oorsprong vindt. Wave dus. De toegankelijke sound zal ook liefhebbers van Joy Division, The Cure of The Chameleons zeker aanspreken.

Zondag 06 Februari

Sear Bliss (hun) Skyforger (d), Salacious Gods

Zaal open 16:00 Entree ¬ 07,00

Sear Bliss maakt black metal en dat sinds 1993. De hongaren zijn duidelijk van den ouden schtempel. Melodie, sfeer en de ijzige vocalen van `zanger` András zijn de sfeerbepalers bij deze oude rotten. Skyforger komt uit Letland. Niet bepaald een streek die je meteen noemt als je `t over de betere black/pagan metal hebt. Toch draait Skyforger dit jaar al weer tien jaar mee. Niet alleen kan de vlag uit, maarook zal album Semigalls` Warchant opnieuw uitgebracht worden met een berg aan extra`s.

Nederlands' eigen Salacious Gods zal het voorprogramma verzorgen.

Vrijdag 11 Februari

Underoath (usa) i.s.m. Willemeen

The Hurt Process (uk), Roses Are Red (uk)

Zaal open 20:00 Entree ¬ 08,00

De Goudvishal presenteert vanavond, in samenwerking met de Willemeen, de Amerikaanse band Underoath. Met They`re Only Chasing Safety, geproduceerd door James Wisner (Dashboard Confessional, Further Seems Forever), maakte de band vorig jaar een cleaner, directere rockplaat waarop plaats is voor electronica en de hardcore-clichés vermeden moesten worden. The Hurt Process heeft beide benen in de hardcore, maar biedt veel ruimte aan melodie en de nodige pop-invloeden. Roses Are Red tenslotte, komt uit New York en mixt naar eigen zeggen `schoonheid en kracht`. Hun laatse album Conversations verscheen vorig jaar op Trustkill.

Zaterdag 12 Februari

Rotterdam Ska Jazz Foundation + Shenanigans

Zaal open 20:00 uur Entree ¬ 07,50

De Rotterdamse (duh!) helden van de RSJF brachten vorig jaar Black Night - Bright Morning uit en tourden als gevolg daarvan door Frankrijk en Duitsland. Ska, jazz, rocksteady, reggae en soul worden vakkundig gecombineerd, hetgeen een prima te verteren stukkie muziek oplevert.

Donderdag 17 Februari

The Explosion (usa), Of No Avail, Anger Rises

Zaal open 20:00 Entree ¬ 08,00

Je hebt van die bands waarvan je weet dat ze `t talent hebben om breed door te breken, maar die nog net niet de major league zijn binnengevallen. The Explosion is zo`n band. Het Bostonse kwartet speacialiseert zich in een mengeling van hardcore en punk met een flinke dosis melodie en pakkende nummers. Op laatse langspeler Black Tape komt die formule prima uit de bus. Typisch zo`n band die je over niet al te lange tijd op de grote zomerfestivals gaat zien.

Vrijdag 18 Februari

Righteous Jams (usa), Restless Youth, Nothing Done, the Shining

Zaal open 19:30 Entree ¬ 07,50

Old school galore in de Goudvishal! Righteous Jamskomt uit Boston en herbergt ex-leden van Stop & Think. Restless Youth heeft last van een flinke Bad Brains-tik; muzikaal is `t één van de betere bands in dit genre momenteel. De debuut 7" State Of Confusion verscheen op Complete Control (Dead Stop). The Shining uit Amsterdam staat garant voor een portie ouderwetse hardcore zoals `t begin jaren `80 gemaakt werd. Nothing Done tapt ook uit datzelfde vaatje.

Zaterdag 19 Februari

Flashback / 70's-80's-90's Dance Partee

Zaal open 20:30 Entree ¬ 7.50 VVK ¬ 5.00


21.00 uur Flashback's QuizKitchen met MC Lappzwantz Direct na afloop van de quiz (omstreeks 22.15 uur) beginnen de deejays voor de Flashback Dance Partee.
22.15 uur Flashback, 70's-80,s-90's Dance Partee Deejays: dj Raynaey, dj Jago, dj I.V.O. en dj 100% Nootjes

Flashback's QuizKitchen
Fusiondiner bestaande uit een mix van dertig quizvragen over dertig jaar muziek-, film- en televisie. Van Pino tot Tarantino en van Frank en Jack Black tot Bobby Brown, vleugje rock, toefje pop, dat alles afgeblust met wat verdwaalde kijkcijferkanonnen en vergeten one-hit wonders. Warm geserveerd voor teams van maximaal 5 personen. Presentatie MC Lappzwantz.


22.15 uur Flashback, 70's-80,s-90's dance partee. Beleef al je kippevelmomenten uit je jeugd opnieuw op Flashback's nostalgische dance partee. De deejays Raynaey, Jago, I.V.O. en 100% Nootjes draaien een mix van alle dansbare hits van de jaren 70, 80 en 90. Deze muzikale reis terug in de tijd zal worden versterkt door videobeelden en andere audiovisuele effecten, lichteffecten en een nostalgisch décor. Je waant je terug in je jonge jaren.

Zondag 20 Februari

Kampfar, Grimm, Walpurgisnacht

Zaal open 16:00 Entree ¬ 07,50

Pagan metal geweld dekt de lading van deze avond: Walpurgisnacht uit Brabant is al geen onbekende meer in de Nederlandse underground. Deze Brabantse roversbende staat garant voor een potje smerige en rauwe black metal met een heidens sfeertje: Rotte gitaren, een stem als schuurpapier en opgefokte drums razen als een roestige panzertank de zaal in! Eveneens uit Brabant komt het folk metal gezelschap Grimm! Deze heren zijn al bijna een decennium bezig en wijken nog steeds niet af van hun obscure middeleeuwse pad! Na de zoveelste bandwisseling binnen de band zijn ze terug met de sterkste line-up ooit! Kampfar durft het voor het eerst in 10 jaar het podium in Nederland te betreden en dat is niet niks. De band rondom Heerschap Dolk moet de meeste pagan metal adepten niet onbekend zijn: bombastische en epische nummers nemen je mee naar lang vervlogen tijden...

Vrijdag 25 Februari

Cursed (usa), Shikari, Mihoen, Gilgamesh

Zaal open 19:30 Entree ¬ 06,50

Met het album One maakte Cursed in 2003 meteen naam in de hardcore-underground. Het spijkerharde album met een lichte crust-ondertoon overrompelde en sloeg in als een daisy-cutter. De band, bestaande uit ex-leden van onder andere The Swarm, is voor het eerst in haar bestaan in Europa. De Groningse chaoscore helden van Shikari sluiten hier perfect op aan. Hun intense shows moet je tenminste één keer gezien hebben. De snelheids duivels van Mihoen mogen op een feestje als dit ook niet ontbreken. Een band met een mening (het kan gelukkig nog), maar er is ook ruimte voor humor. Gilgamesh is een talentvolle Nederlandse band die muzikaal prima in het straatje van de avond past.

Zondag 27 Februari

Downset (usa) & Arkangel (b), Maroon (ger), Damean

Zaal open 16:00 Entree ¬ 08,50

Sinds Downset het voorprogramma van Biohazard verzorgde is de band in de spotlights gestapt. Met platen als Do We Speak A Dead Language? scoorde men hits in de underground. De laatste jaren is er even een minder felle lamp in de spots gedraaid, maar met het dit jaar verschenen Universal is de Amerikaanse band weer terug. Het recept is nauwelijks veranderd. Groove, metal, hardcore gaan hand in hand. Ook terug van weggeweest: Arkangel; de Belgische metalcore machine is terug met een veelzeggend album getiteld Hope You Die By Overdose.

Zondag 27 Februari

Forms: DJ Datcyde (Taciturn Rec, Konkrete Jungle, NYC, USA)

DJ Tyson, DJ Unreal, Mc Dapper, MC Don.Skey

Zaal open 22:00 Entree ¬ 05,00 Entree na 23:00 ¬ 7,50

Verwacht:
Vr 04-03 Rawk n Roll Horror Part 1 met oa Dicemen (concert/horror rock n roll) Za 05-03 Voorronde Metal Battle (concert/metal)
Za 05-03 Metal Battle afterparty met: Necrophagist (concert/death metal) Vr 11-03 Heidevolk CD presentatie De Strijdlust is Geboren (concert/paganmetal) Zo 13-03 Martyr AD (usa) & Dead To Fall (usa) (concert/metalcore) Vr 18-03 Inquisition, Merimack, Zarathustra (concert/blackmetal) Za 19-03 Crowbar (usa) ism Willemeen (concert/sludgemetalcore) Za 26-03 Arnhem Hardcore Meeting @ Musis Sacrum (festival/hardcore) Vr 01-04 Voorronde Ernum Zweet
Zo 03-04 Ensiferum (fin)+ Graveworm (it/d), Communic Vr 08-04 Voice Of A Generation (swe), The Pruttles, Shark Soup (d) (concert/punk) Zo 17-04 Thee Plague of Gentlemen & The Gates of Slumber, Abyssmal Darkening (concert/doommetal) Wo 20-04 Nightingale (featuring Dan Swano) (concert/progmetal) Vr 22-04 Nebelhexe (concert/gothicrock)
Za 23-04 Flashback (special/back to the 80s and 90s) Za 30-04 Kings Of Metal Open Air met o.a. Finntroll, Naglfar, Izegrim (concert/metal) Zo 22-05 Exhumed (usa) (concert/deathgrindmetal)
Za 04-06 Flashback (special/back to the 80s and 90s) Za 11-06 Why? (concert/Alternative Hip Hop)
Zo 12-06 Cephalic Carnage (concert/mathmetal)

Voor vragen / opmerkingen, kun je contact opnemen via onze site. Met vriendelijke groet,

Suzanne van Bilsen
Publiciteit / Goudvishal Arnhem

Goudvishal
Bezoekadres: Vijfzinnenstraat 103, Arnhem
Postadres: Postbus 251 6800 AG Arnhem
Concert info & reserveringen: 026 4457683
Kantoor Telefoon: 026 3707082 Fax: 026 3707083
Bezoek ook onze website www.goudvishal.nl

----------

Luxor-Arnhem.nl website launchparty
Op vrijdag 28 januari lanceren de Goudvishal, Jacobiberg en Cultuurkapel hun gezamenlijke website www.luxor-arnhem.nl in de Goudvishal. Deze website is geheel gewijd aan het poppodium dat in het monumentale pand aan het Willemsplein moet worden gerealiseerd. De samenwerkende popinstellingen maken zich al jaren sterk voor de komst van een middenzaal in Arnhem, pas dan kan sprake zijn van een heus popbeleid. En dat is iets dat Arnhem al sinds de sluiting van de Stokvishal mist. Het huidige gemeentebestuur heeft werk gemaakt van de wensen van de Arnhemse popliefhebber, in maart zal definitief duidelijk worden of Luxor een popcentrum wordt. Met deze website kunnen wij het publiek alvast laten zien wat het kan verwachten, en wat er aan gedaan wordt. Zaal gaat om 20:00 uur open en entree is gratis!

Voorronde Metal Battle
Op 5 maart vindt in de Goudvishal de voorronde plaats van de Metal Battle 2005. Meld je band aan door een: demo (cd) + bio + volledige contactgegevens te sturen naar Goudvishal Postbus 251 6800 AG Arnhem ovv Metal Battle. Bands krijgen dan voor woensdag 16 februari te horen of ze zijn uitgeloot. Bands uit Gelderland, Brabant en Limburg kunnen zich hiervoor aanmelden. Zo lang ze maar metal spelen. Voor overige informatie en regelement surf naar www.metalbattle.nl

Arnhem Voor Azië
Het benefietconcert Arnhem voor Azië van afgelopen zondag 16 januari 2005 was een groots succes. Ruim 75.000 euro heeft het benefiet opgeleverd. Alle deelnemende artiesten en bedrijven en de ruim 5000 bezoekers worden allemaal bedankt voor de medewerking en aanwezigheid. Check voor het volledige programma: www.arnhemvoorazie.nl

Arnhem Hardcore Meeting - Zaterdag 26 maart
De lineup is zo goed als rond en begin volgende week zal de website www.arnhemhardcoremeeting.nl gelanceerd worden. Bevestigde namen: The Dillinger Escape Plan (usa), Converge (usa), Panic (usa, exclusive reunie show), Good Clean Fun (usa, exclusieve europa show), Eighteen Visions (usa), Planes Mistake For Stars (usa), Razor Crusade, Sex Positions (usa), No Turning Back, Knuckledust (uk), Strike First, Omission, November Coming Fire (uk), Justice (bel) & more... Locatie: Musis Sacrum, Arnhem

----------