Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-01-2005

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 28 januari
Nederland 2 ­ 21.20 uur

VERMIST MOET FAMILIE TSUNAMI-SLACHTOFFER DROEVIG NIEUWS BRENGEN

De man die door Stefan van Doorne herkend werd als zijn vermiste vader André blijkt toch iemand anders! Tot die trieste ontdekking kwam het TROS-televisieprogramma VERMIST na een intensieve speurtocht naar Van Doorne.

Die begon toen zoon Stefan op internet een fotowand in een Thais ziekenhuis onder ogen kreeg. Stefan dacht zijn vader duidelijk te herkennen op één van de foto's, die gemaakt zijn na de tsunami. Voor Stefan en zijn familie het bewijs dat André nog in leven was.

De 63-jarige André van Doorne verbleef voor de ramp samen met zijn vrouw in het Palm Andaman Beach Resort in Khao Lak. Een paar dagen na de zeebeving werd André's vrouw Marianne aangetroffen in een ziekenhuis in het zuiden van Thailand. Zij ligt nog altijd op de intensive care. Maar van André was geen spoor.

De vraag was waarom André geen contact opnam met de familie. Zoon Stefan vermoedde dat zijn vader zijn geheugen was kwijtgeraakt en daardoor niet in staat was om contact te zoeken met zijn familie.

De ware reden is nu dus aan het licht gekomen: de man op de foto is niet André van Doorne. In werkelijkheid gaat het om de Duitser Wolfgang Jäger. Jäger, inmiddels teruggekeerd in Duitsland, is door VERMIST opgespoord. Hij bevestigt dat hij de man is op de bewuste foto.

Voor de familie Van Doorne is de ontluistering groot. Men klampt zich nu vast aan een aantal tips dat hun vader na de tsunami in Bangkok gezien zou zijn. "Maar de kans dat onze vader nog in leven is nu wel heel klein geworden. Dit is een enorme slag voor ons," aldus Stefan.