VESTIA ZOETERMEER

Woontoren voor Hindoe senioren


1e paal Woontoren voor Hindoe Senioren

Na jarenlang voorwerk heeft de Vereniging Woongroep Shaanti Dhaam in Vestia Zoetermeer de samenwerkingspartner gevonden om hun droom te verwezenlijken. Op vrijdag 28 januari is het werkelijk zover! Dan wordt in Oosterheem de eerste paal geslagen van de woontoren voor Hindoe senioren: Shaanti Dhaam.

In totaal wonen in Nederland circa 50.000 Hindoe ouderen (55+). Een groot deel daarvan woont in de regio Haaglanden. Met name vanwege hun migratie achtergrond en hun religieuze beleving, vormen Hindoe senioren een aparte doelgroep. Om te voorkomen dat Hindoe senioren het gevoel hebben oud te moeten worden in een vreemd land en vereenzamen, zijn twee zaken van belang. Naast participatie in de maatschappij wordt aandacht gevraagd voor de gemeenschappelijke Hindoebehoeften zoals religie, gebruiken, de taal en de gemeenschappelijke keuken. Met de oprichting van een Hindoe woongroep wordt hier gehoor aan gegeven.

Vestia Zoetermeer is een maatschappelijk betrokken ondernemer. Vanuit dit oogpunt, maar mede gezien de goede ervaringen in het verleden met andere woongroepen, heeft Vestia Zoetermeer besloten om het initiatief van de Woongroep Shaanti Dhaam te ondersteunen. Samen leven, samen koken en samen bidden zal centraal staan in het bijzondere, nieuwe appartementengebouw in Heemburgh, Oosterheem dat voor hen bestemd is. De woontoren met 33 driekamerappartementen is ontworpen door architect Groosman & Partners.
In dit Huis van Rust en Vrede kunnen Hindoes van 55 jaar en ouder in een vertrouwde Hindoe sfeer samen oud worden. Het gebouw is ontwikkeld door Ceres Projecten en beschikt over een geavanceerd klimaatsysteem. Bovendien is de ligging optimaal: op loopafstand van openbaar vervoer, een gezondheidscentrum én winkels.

Met het slaan van de eerste paal op 28 januari wordt het feestelijk sein gegeven voor de start van de bouw. Na ontvangst van de gasten vindt om 13.30 uur een speciale ceremonie Wastoe Puja plaats, verzorgd door een Hindoepriester. Tijdens deze dienst wordt moeder aarde gesmeekt en behaagd voor het welzijn van de toekomstige bewoners en de omgeving.
Om 15.00 uur wordt de 1e paal geslagen door dhr. Baboeram en dhr. Soekhoe, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Vereniging Woongroep Shaanti Dhaam. Na een korte toespraak van dhr. P.R. Duyts, bedrijfsdirecteur van Vestia Zoetermeer, wordt de bijeenkomst feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.

De oplevering van het appartementengebouw is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2006. Op dit moment zijn er nog enkele appartementen voor Hindoe senioren beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u op werkdagen contact opnemen met Vestia Zoetermeer, telefoon: (079) 316 18 18.

Noot voor de redactie,