Gemeente Delft Inspraaknota nieuwe lokatie dagopvang vastgesteld

Het college heeft ingestemd met de inspraaknota 'Beantwoording Inspraak nieuwe locatie dagopvang Crommelinplein/Zuidwal (GGD/ambulancepost), Nijverheidsstraat, Staalterrein en Surinamestraat 1'. In deze nota zijn 821 ingediende inspraakreacties samengevat en beantwoord. Naar verwachting neemt het college van B&W begin februari een voorlopig besluit over de locatiekeuze. Na overleg met de Commissie WZO op 17 februari volgt eind februari een definitief besluit.

Uit de nota blijkt dat veel insprekers zich afvragen wat het doel is van maatschappelijke opvang, wat de gemeente doet om overlast te voorkomen, waarom de dagopvang in de binnenstad moet komen, hoe het zit met criminaliteit en veiligheid, en waarom de dagopvang voor dak- en thuislozen in een buurt moet komen waar veel kinderen, ouderen of andere kwetsbare groepen leven.

In de inspraaknota reageert het college op de inspraak en geeft aan in hoeverre de inspraakreactie van invloed is op de besluitvorming. De nabijheid van het station bij de GGD-locatie vindt het college bijvoorbeeld een zwak punt. Voor de Nijverheidsstraat, het Staalterrein en de Surinamestraat is de afstand tot de binnenstad nadelig. Locatie Staalterrein scoort door de vele nisjes en onoverzichtelijke plekken in een woonwijk op de route naar het Staalterrein zeer zwak op het aspect looproute. Aandachtspunten voor het college zijn onder andere het hanggedrag aan de waterkant bij de Surinamestraat en bij het kunstwerk van Vermeer in de buurt van de GGD-locatie. De verkoop van alcohol bij de Aldi is een aandachtpunt voor de Nijverheidsstraat. In de uiteindelijke afweging spelen naast inspraak ook de veiligheidsscans en financiële- en bouwkundige aspecten een rol.

Insprekers krijgen de nota thuisgestuurd. Anderen kunnen hiervoor terecht op www.gemeentedelft.info / Actuele dossiers/Dagopvang.

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------

---- --