Dienstenbond CNV

Archief

Wij willen met u overleggen over de gevolgen van "Groenlo" 28-01-2005

Binnen enkele maanden zal het nieuwe distributiecentrum van Aldi in Groenlo van start gaan. Dit heeft gevolgen voor werknemers van Aldi in Ommen. We hebben u geïnformeerd over de veranderingen en over wat wij verstaan onder goede oplossingen om die veranderingen en hun gevolgen op te vangen. Totnutoe hebben wij drie keer overlegd met de directie van Aldi. Omdat wij het niet eens kunnen worden over de uitgangspunten van het sociaal plan, is tijdens ons laatste overleg op maandag 24 januari besloten dat wij onze achterban willen raadplegen.

Waarover gaat het?

Groenlo heeft met name gevolgen voor de chauffeurs. Voor een aantal van hen zal er geen werk meer zijn in Ommen. Wij zijn van mening dat deze chauffeurs het meest geholpen zijn met werk; werk bij Aldi of werk bij een andere werkgever. Van een uitkering moet u niet te veel verwachten: de eisen zijn streng en de hoogte van de uitkering is onzeker. Daarom willen wij in het sociaal plan geen afspraken maken over ontslag of een ontslagvergoeding. Wij geven het geld liever uit aan werk, omdat u daar uiteindelijk het meeste mee verdient.

Ook magazijn en verkoop hebben te maken met de gevolgen

Niet alleen de chauffeurs zien zich geconfronteerd met de veranderingen als gevolg van de opening van het nieuwe distributiecentrum in Groenlo, ook voor de mensen in de verkoop en voor een aantal magazijnmedewerkers zullen er zaken veranderen, al zijn die minder ingrijpend.

Praat mee

Op woensdag 2 februari a.s. organiseren wij een leden(chauffeurs)vergadering. De vergadering vindt plaats om 15.30 uur in de kantine van het distributiecentrum van Aldi in Ommen.

Het is belangrijk dat u komt om uw stem te laten horen en om te laten zien dat ook u van mening bent dat werknemers niet de rekening moeten betalen van een sociaal plan dat nodig is vanwege rijkdom (groei).

In de afgelopen jaren hebben de chauffeurs zich altijd solidair getoond met de andere medewerkers van Aldi, zoals de filiaalleiders. Toon nu uw solidariteit met de chauffeurs!

Reageren of vragen

U kunt als altijd reageren of vragen stellen via email a.bulsink@cnvdibo.nl

Aletta Bulsink

bestuurder