Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 28 januari

* MAN MET HAND TUSSEN BRUG EN STEUNPILAAR

HOOGVLIET - Donderdagmorgen omstreeks tien uur raakte tijdens werkzaamheden in een autogarage aan de Eeze een 26-jarig personeelslid uit Vlaardingen gwond. Het slachtoffer, dat boven de grond stond, was met zijn hand tussen een brug en een steunpilaar terecht gekomen en vervolgens op de grond gevallen. Als gevolg van de val, raakte de man even buiten bewustzijn. Het slachtoffer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* MAN ONDER BEDREIGING MES BEROOFD
ROTTERDAM - Een 24-jarige man uit Rotterdam heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van een straatroof op de Nieuwe Binnenweg. Het slachtoffer was in de vroege ochtenduren door een nog onbekende man benaderd die hem bedreigde met een mes. De Rotterdammer moest zijn mobiele telefoon afgeven. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* POLITIEMAN HOUDT IN VRIJE TIJD ZAKKENROLLERS AAN

SCHIEDAM - Een politieman van het district Rotterdam-West heeft donderdagmiddag in een supermarkt aan het Broersveld twee zakkenrollers op heterdaad aangehouden. De agent in vrije tijd zag dat twee jongens een tasje wegnamen van een 83-jarige vrouw uit Schiedam en hield hen aan. Het tweetal, een 17-jarige en een 18-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij voor verhoor en onderzoek ingesloten.


* ACHT ILLEGAAL IN NEDERLAND VERBLIJVENDE POLEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half elf zijn in een pand aan de Beatrijsstraat acht illegaal in Nederland verblijvende Polen aangetroffen. De vier mannen (24, 31, 31 en 34 jaar oud) en vier vrouwen (20, 31, 33 en 39 jaar oud) zijn door politiemensen van het district West aangehouden en overgedragen aan de VreemdelingenDienst.


* CAFÉ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks elf uur werd een café op de Zaagmolenkade overvallen. Een gewapende man kwam de horecagelegenheid binnen, waarna hij onder bedreiging van een vuurwapen een personeelslid sommeerde de kassa te openen. Nadat de verdachte geld had weggegrist, rende hij het café uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* JONGEN MET GEWELD VAN SCOOTER BEROOFD
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks acht uur werd op de Cornelis van Beverenbrug een zestienjarige jongen uit Rotterdam met geweld beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer werd de weg belemmerd door enkele jongens, waarna hij diverse malen werd geschopt en geslagen door zijn belagers. Tijdens de mishandeling werd de helm van het hoofd van de 16-jarige Rotterdammer afgetrokken en vervolgens naar hem gegooid. Met de scooter reden de verdachten weg in onbekende richting. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de verdachten leverde vooralsnog geen resultaat op.