Politie Hollands Midden

Noordwijk Verkeersongeval Donderdag 27 januari omstreeks 13.30 uur vond op de kruising Hogeweg/Nieuwe Offemweg/Herenweg een verkeersongeval plaats. Een 32-jarige automobilist uit Noordwijk reed over de Hogeweg de kruising op, maar verleende geen voorrang aan een van rechts komende 17-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met pijn aan de schouder overgebracht naar het LUMC.

Leiden Auto op de kop De politie heeft op vrijdag 28 januari omstreeks 03.40 uur een 19-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een verkeersongeval. De man reed over de Hoge Rijndijk toen zijn auto uit de bocht vloog en een paal raakte. De auto begon te slippen en raakte opnieuw een paaltje waarna de auto over de kop sloeg. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een uitslag van 525 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht De politie stelt een onderzoek in naar een incident waarbij een 23-jarige man uit Bodegraven een wond aan het hoofd opliep. De Bodegraver werd donderdag 27 januari omstreeks 08.10 uur op het Stationsplein aangesproken door een conducteur over het onder de spoorbomen doorlopen. De conducteur wilde de man aanhouden, maar de Bodegraver is scheldend doorgelopen. Volgens de Bodegraver is de conducteur hem gevolgd naar de Stationstraat. Op de Prins Hendrikstraat zou de Bodegraver de portofoon tegen het hoofd hebben gekregen waardoor hij een hoofdwond opliep. De Bodegraver heeft aangifte gedaan van mishandeling. De conducteur, een 39-jarige Alphenaar, heeft aangifte gedaan van belediging. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Met name wil zij in contact komen met een groep van ongeveer vijf jongens die de Bodegraver op de Prins Hendrikstraat te hulp wilden schieten. Ook andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda Aanhoudingen De politie heeft donderdag 27 januari in de middag een 25-jarige man uit Den Haag en een 26-jarige man uit Goes aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Na meldingen van twee diefstallen uit winkels aan de Kleiweg heeft de politie de twee aangehouden in de omgeving. Twee verkoopsters gingen de mannen achterna toen het winkelalarm afging op het moment dat zij de winkel uitliepen. De twee stapten op de Kleiwegstraat in een auto. De politie werd ingeseind. Deze kon de twee even later aanhouden. In de auto werden diverse kledingstukken en babyschoenen aangetroffen.

Gouda Openlijke geweldpleging De politie heeft op vrijdag 28 januari omstreeks 01.00 uur drie Gouwenaren van 22, 26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. Eerder die nacht ontstond tussen vijf personen en de eigenaar van een eetgelegenheid op de Korte Groenendaal een onenigheid toen één van vijf personen klaagde over zijn eten. De vier anderen mengden zich in het gesprek waarna de man tegen het hoofd werd geslagen. De eigenaar werd hierop bedreigd, stoelen werden omgegooid en spullen van tafels gegooid. Een van de stoelen raakte vernield. De vijf verlieten de zaak en gooiden buiten nog eens fietsen van klanten tegen de gevel waardoor deze ook schade opliepen. De politie hield op basis van de opgegeven signalementen drie van hen aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 28 januari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --