AutoRai

Hyundai biedt helpende hand in rampgebieden tsunami

(28-1-2005)
De Hyundai Motor Company biedt praktische hulp aan slachtoffers van de tsunami en schenkt 1,5 miljoen dollar en ambulances aan de getroffen landen. Bovendien verzorgt HMC gratis voertuiginspecties van Hyundaiâs die door de vloed zijn beschadigd. HMC gaat hiermee verder dan alleen het doneren van geld.
âGezien de omvang van deze tragedie kijken we naar alle mogelijkheden om de mensen in de rampgebieden te helpen bij de wederopbouw van hun levens en hun dorpenâ, aldus Kim Dong-Jin, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Hyundai Motor Company (HMC).

In India, een van de zwaarst getroffen gebieden, doneert Hyundai Motor India (HMI) 700.000 dollar ten behoeve van speciale koffers voor de hulpdiensten. Bovendien inspecteren de technici van HMI gratis de door de vloed beschadigde Hyundaiâs. HMI geeft daarbij korting op vervangingsonderdelen.

Hyundai Motor Company schenkt tevens 800.000 dollar in contanten en onder meer ambulances aan de nationale en lokale overheden van Indonesië, Maleisië, Sri Lanka en Thailand. HMC biedt in die landen technische hulp en geeft eigenaren van Hyundaiâs die schade hebben opgelopen door de tsunami eveneens korting op vervangingsonderdelen. Het personeel van HMC en Hyundai-dealers heeft zich aangemeld voor allerhande hulpactiviteiten.