Partij van de Arbeid


Den Haag, 28 januari 2005


Vragen van het lid Smits (PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


over de doorlooptijden (her)indicatie PGB nieuwe stijl en toekenning TOG-regeling


* Bent u op de hoogte van de problemen die zich voordoen door de ellenlange doorlooptijden (van soms bijna een jaar) waarmee mensen geconfronteerd worden wanneer zij een (her)indicatie voor het PGB nieuwe stijl vragen en/of een beroep doen op de TOG-regeling?*


* Kunt u ons per ommegaande een overzicht verstrekken met de doorlooptijden van de PGB-nieuwe-stijl-indicaties van het LCIG en haar opvolger het CIZ over het jaar 2004 en de eerste maand van 2005?


* Herinnert u zich uw brief met het kenmerk VWS-04-621 waarin u op basis van eerdere klachten over doorlooptijden weet te melden dat deze problemen incidenteel en van tijdelijke aard zullen zijn?


* Bent u nog steeds van mening deze problemen te maken hebben met tijdelijke achterstanden?


* Kunt u ons per ommegaande een overzicht verstrekken van de doorlooptijden bij een beroep op de TOG-regeling over het jaar 2004 en de eerste maand van 2005?


* Bent u met mij van mening dat een (her)indicatie traject van PGB oude stijl naar PGB nieuwe stijl , als ook een beschikking na aanvraag van de TOG regeling niet langer dan twee maanden in beslag mag nemen? Zo nee, hoe veel tijd mag het produceren van een beschikking in dergelijke gevallen in beslag nemen?


* Bent u bereid maatregelen te nemen, zodat de doorlooptijden worden teruggebracht tot maximaal 2 maanden? Zo ja, welke maatregelen? Zo nee, waarom niet?


* Bent u bereid een boete aan het beschikkingsbevoegde orgaan op te leggen ten gunste van de gedupeerde cliënt voor te lange doorlooptijden?