Stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht 28-01-2005 - Nieuwsberichten distrcten Stad Utrecht

Gewelddadige jongens aangehouden

UTRECHT- Op maandag 24 januari heeft de politie 4 gewelddadige jongens aangehouden voor het plegen van meerdere strafbare feiten.

Maandagmiddag omstreeks 17.50 uur meldde een vrouw dat zij bestolen was van haar tas op de Kanaalweg. Agenten gingen ter plaatse en konden 2 jongens aanhouden die voldeden aan het opgegeven signalement. Het duo werd verhoord en al snel bleek dat ook twee andere jongens bij deze beroving betrokken waren geweest. Zij werden ook aangehouden en door rechercheurs werd het viertal verhoord.

Uit dit verhoor kwam naar voren dat het viertal van 15.00 tot het moment van aanhouding om 17.50 uur, 18 strafbaren feiten te hadden gepleegd. Tijdens de verhoren kwamen onderstaande zaken o.a. naar voren.

Op de Vleutenseweg probeerden de jongens een scooter te stelen. Omdat dit niet lukte gingen de jongens weer weg. Op de Celebesstraat wilde het viertal een tas uit een auto stelen maar ook hier werden ze gestoord. Op de Keulsekade werd een jongen van zijn geld beroofd maar kreeg dit geld kort hierna weer terug van de jongens. Op de Kanaalweg werd tot twee keer bij twee vrouwen gepoogd een tas weg te nemen.

Op de Mozartlaan probeerden de jongens via de achterzijde woningen binnen te komen. Dit lukte ze echter niet.

Wel lukte het om bij een in winkel aan de Handelstraat enkele goederen te stelen.

Bij een school aan het Beethovenplein werd met een schroevendraaier geprobeerd een school binnen te komen. Na deze daad werd een skelter gestolen uit een tuin aan de Gustaw Malerstraat en werd een autoruit vernield op de Mozartlaan. Naast deze zaken werden verschillende baldadige acties ondernomen door de jongens.

Drie van de vier jongens werden ingesloten voor verhoor. De vierde jongen werd vrijgelaten omdat hij nog maar 10 jaar oud was.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek maar mist nog een aantal aangiften. Zo werd een ruit van een auto vernield op de Mozartlaan, was er een poging tot beroving van een vrouw op de Everthard Meijsterlaan en werd de man op de Celesbestraat mishandeld doordat er ijsballen naar hem werden gegooid. Graag komt de politie in contact met deze personen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie houdt vijf verdachten op Hoog Catharijne aan

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op Hoog Catharijne vijf jongens aangehouden.

Tijdens de surveillance spraken agenten een groepje jongens op de Radboudtraverse aan met het verzoek door te lopen. De jongeren liepen door maar één van de jongens vond het nodig om zonder enige aanleiding de agenten uit te schelden en te beledigen. De jongen - 20 jaar uit Veenendaal - werd daarvoor aanhouden.

Op het moment van de aanhouding begonnen meerdere mensen zich met de aanhouding te bemoeien zij wilden voorkomen dat de jongen werd meegenomen. Meerdere agenten en twee politiehonden werden ingezet om het werk van de agenten mogelijk te maken.

De politie hield uiteindelijk nog vier verdachten een 17-jarige jongen, een 22 en 26 jarige man allen uit Amersfoort en een 29-jarige man uit Veenendaal - aan voor onder andere belediging, hinderlijk gedrag, belemmering en het plegen van verzet tijdens de aanhouding.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Nolenslaan heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari kreeg een 43-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 675 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Met behulp van buurtbewoners heeft de politie donderdagmiddag een woninginbreker aangehouden.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding dat buurtbewoners in de omgeving van de Nicolaasweg een verdachte van een woninginbraak hadden ingesloten. Ter plaatse wezen getuigen naar de plaats waar verdachte zich zou ophouden. De agenten troffen de 31-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats achter een muur op een binnenplaats aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de man ingebroken had in een woning door een raam te forceren.

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie op de Keizerstraat een man aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Door getuigen werd naar de politie gebeld omdat men gezien had dat een onbekende man had ingebroken in een woning aan de Wittevrouwensingel. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie omstreeks 13.00 uur een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aanhouden.

Drie autokrakers aangehouden

UTRECHT - Donderdag 27 januari heeft de politie drie autokrakers op heterdaad aangehouden op de Oranjerivierdreef.

Om 21.00 uur hoorde een agent een autoalarm afgaan op de Ivoordreef. Hij zag daarbij drie jongens bij een auto wegrennen. Een 14-jarige jongen uit Utrecht kon direct ter plaatse door de agent worden aangehouden. Op basis van het signalement kon de politie later de twee andere verdachten, een 14-jarige en een 16-jarige jongen uit Utrecht, aanhouden in de omgeving. De jongens zijn ingesloten op het politiebureau.