Eerste persbericht vrijdag 28 januari 2005

Eindhoven 28-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle verlichting

Donderdagavond zijn bij een verlichtingscontrole op de Tongelresestraat 24 bekeuringen uitgeschreven, omdat de verlichting niet in orde was. Daarnaast werden er bij deze controle 3 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden onder invloed. Bij de controle hebben 349 personen een blaastest gedaan.

Helmond: Verkeerscontroles

Donderdag zijn bij verkeerscontroles op diverse locaties in Helmond 42 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, 33 bekeuringen voor het niet voeren van de juiste verlichting, 1 bekeuring voor het niet dragen van de gordel, 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van identiteitspapieren, 4 bekeuringen voor opgevoerde bromfietsen en 1 bekeuring voor het rijden zonder certificaat.

Helmond: Man aangehouden voor rijden onder invloed

Op de Rivierensingel is vrijdagochtend om 2.10 uur een 21-jarige Helmonder aangehouden voor het rijden onder invloed. Even daarvoor vloog hij op de Vossenbeemd met zijn auto uit de bocht en verliet de plaats van het ongeval. De politie trof het verlaten voertuig later aan en kon de man in zijn woning aanhouden. Het alcoholpromillage was ruim 1,3. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van ongeval.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling vriendin

In Helmond is vrijdagochtend om 4.20 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor zijn 39-jarige vriendin heeft mishandeld. Hij had haar met een knuppel in het gezicht geslagen. Haar lip bloedde. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man aangehouden voor vernieling

Donderdag 27 januari om 17.10 uur is op de Waalstraat een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden voor het vernielen van een ruit. Hij gooide de ruit van het huis van zijn ex-vriendin in. De man is aangehouden, overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Asten: Man aangehouden met drugs

Op de Bergweg is donderdag om 21.45 uur een 20-jarige inwoner van Someren aangehouden op verdenking van de handel in drugs. In het portiervak van zijn auto werden 8 gram hash, een henneptop en ongeveer 6 gram wit poeder (vermoedelijk speed) aangetroffen. In zijn portemonnee werd een zakje met wit poeder gevonden. In de auto werd ook nog een honkbalknuppel aangetroffen. Hij is hiervoor de cel ingegaan.

Best: Inbraak

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan het Schooreind. Er is een tv met lcd-scherm weggenomen. Er is een raam opengebroken.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Vlierdenseweg is donderdag tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 414 passanten reden er 84 te hard. De snelste reed 91 km/u. 50 is toegestaan.

Oirschot: Twintig paardenzadels weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Industrieweg zijn donderdagavond twintig paardenzadels gestolen. Er is een ruit vernield.