Gemeente Leiden

PERSBERICHT

Leiden, 28 januari 2005:

Ambulancezorg in Hollands-Midden blijft ook in de nachtelijke uren op peil.

De minister van VWS heeft in 2004 zijn plannen voor de landelijke reorganisatie van de ambulancezorg gepresenteerd. Als gevolg daarvan zal het aantal ambulances in de regio Hollands-Midden noodgedwongen worden verminderd.

Met name in de Goudse regio zou door deze vermindering een probleem kunnen ontstaan in de nachtelijke uren. Dit heeft geleid tot grote onrust bij de inwoners en ambulancehulpverleners van deze regio.

Daarom heeft de Regionale Ambulancedienst in overleg met de Zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en Trias, besloten om ondanks de bezuinigingen, de tweede ambulance in Gouda voor de nachtelijke uren op de weg te houden. Genoemde Zorgverzekeraars hebben voor een periode van twaalf maanden, extra geld beschikbaar gesteld voor deze tweede nachtelijke ambulance. Hiermee blijft 's nachts het aantal ambulances in de Goudse regio gehandhaafd op drie.

Totaal kan de regio Hollands-Midden daarmee 's nachts beschikken over tien ambulances voor spoedgevallen.

De komende periode zal worden gebruikt om nauwkeurig na te gaan of bovenstaande maatregelen voldoen of dat er aanvullende maatregelen vanuit de Regionale Ambulancedienst nodig zijn.

Meer informatie verkrijgbaar bij:
Jan de Nooij, arts
Medisch Manager Ambulancezorg CPA en RAD
06 51823499
jdenooij@radhm.nl

---- --