Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 januari 2005


Brummen - Gewonden na aanrijding


Bij een aanrijding op de N 348 zijn donderdagavond twee bestuurders gewond geraakt. Een 57 jarige automobilist uit Spankeren reed rond 18.40 uur over de N348 vanaf Dieren/Brummen in de richting van Zutphen. Deze weg bestaat uit vier rijbanen. De man reed op de linkerrijbaan en had kennelijk te laat door dat hij moest invoegen, omdat de weg enkelbaans wordt en uitkomt op de rotonde. Op het allerlaatste moment stuurde hij naar rechts. Hierbij raakte hij de auto van een 24 jarige automobilist uit Laren. Beide auto's gingen tollen en raakten in de middenberm van de weg. Daarna sloegen de auto's over de kop en kwam de auto van de man uit Laren in de sloot terecht. De auto van de man uit Spankeren rolde verder over de rijbanen van het tegemoetkomende verkeer en kwam in de bosjes terecht. De Larenaar had wat letsel aan zijn hand. De bestuurder uit Spankeren werd met diverse fracturen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd een bloedproef afgenomen, omdat de man waarschijnlijk onder invloed van alcohol reed.


Warnsveld - Inbraak bij bibliotheek


Donderdagavond werd rond 19.25 uur ingebroken bij de bibliotheek aan de Kiekebelt. Er werd een deur vernield om binnen te komen. Weggenomen werden twee computersysteemkasten. Getuigen zagen een man uit de bibliotheek rennen naar een wachtende man op een fiets. Hij sprong achterop de fiets, waarna de twee wegfietsten. Signalement: man tussen 35 en 40 jaar oud, lengte ca. 1.75 m, droeg een muts met een pluim, een zwarte jas met op de borst en de mouwen witte banen. De man wachtende man op de fiets droeg een zwarte jas en zwarte broek, de fiets was zwart met fietstassen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Zutphen - Rolpers omgevallen


Bij een bedrijf aan de Oostzeestraat raakten donderdagmorgen rond 07.50 uur twee werknemers licht gewond. De werknemers uit Dieren (46) en Eefde (48)raakten licht gewond doordat bij het bedrijf een rolpers was omgevallen. Zij werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie werd gezien de aard van het gebeurde niet geïnformeerd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --