Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 28 JANUARI 2005

IN KORT BESTEK

Vlaamse Regering in kort bestek - 28 januari 2005

Op voorstel van minister-president Yves LETERME:

Na advies van de SERV keurt de Vlaamse Regering een ontwerpdecreet houdende diverse bepalingen over wonen, inburgering en stedelijk beleid definitief goed. Dit ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement. Ze legt tevens een voorontwerp van decreet tot wijziging van artikel 55ter van het Wetboek der Successierechten en artikel 260bis van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen voor advies voor aan de MiNa-raad.

Op voorstel van vice-minister-president Fientje MOERMAN en van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse Regering erkent vzw ERSV Limburg als erkend regionaal samenwerkingsverband. Ze hecht meteen haar goedkeuring aan de door de vzw ingediende aanvraag tot subsidiëring.

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse Regering keurt principieel een besluit goed tot vaststelling van de ambtsgebieden van de commissaris- coördinator en van de commissarissen van de Vlaamse Regering bij de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap. Het besluit gaat voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN, van Vlaams minister Kris PEETERS en van Vlaams minister Kathleen VAN BREMPT:

De Vlaamse Regering keurt de statutenwijziging (met betrekking tot de kapitaalsverhoging) van de NV Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) goed en neemt kennis van de transactiedocumentatie van de effectiseringsverrichting d.d. 30 november 2004.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

De Vlaamse Regering stemt in met de toetreding tot de Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research.


* * *

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het opstarten van een algemene offerteaanvraag tot gunning van een opdracht voor de geneeskundige controle op de afwezigheden wegens (beroeps)ziekte en (arbeids)ongeval van het personeel van de Vlaamse overheid, met een looptijd van 4 jaar. Met het huidige
ziektecontroleorgaan, de vzw MCM Medische Controle SECUREX, werd een overbruggingsovereenkomst afgesloten tot 1 mei 2005.

Op voorstel van Vlaams minister Kathleen VAN BREMPT:

De Vlaamse Regering stemt in met een ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van een KB over de voorwaarden voor de erkenning van autorijscholen en een KB over het rijbewijs. De voorgestelde wijzigingen zijn een gevolg van het feit dat een aantal bepalingen werden geschorst door de Raad van State en maken het mogelijk om aanvragen tot erkenning als rijschool toch te behandelen.


-----
einde

-----