Gemeente Vlieland

verleende vergunningen
sloopvergunning

·Gemeente Vlieland, voor het verwijderen van asbest beplating op het dak van een berging op het perceel Middenweg 21 (verzonden 20 januari 2005).
lichte bouwvergunning

·De heer R. Kip, voor het veranderen van de kozijnindeling aan de voorgevel op het perceel Dorpsstraat 18 (verzonden 20 januari 2005). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719.

afvalinzameling
Sommige stoffen, die in de afvalcontainer worden aangeboden, kunnen voor de mensen van de inzameling gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer het afval in de laadtrog van de vuilnisauto wordt geperst, kunnen deze de lucht in kunnen worden geslingerd. Denk bijvoorbeeld aan wegspattende vloeistoffen of rondvliegend stof. Dit is voor onze medewerkers zeer onaangenaam en ook niet zonder risico. Wilt u daarom met de volgende zaken rekening houden:
Deponeert u vloeibare vetten liefst in kleine hoeveelheden in afgesloten plastic flessen in de vuilnisbak.

·Gooi as van barbecue of (open) haard, zaagsel of ander stuivend materiaal niet los in de container, maar doe dit in een afgesloten zak. Bij het legen van de vuilnisbak in de vuilnisauto kan het verstuivend materiaal zeer schadelijk zijn voor de medewerkers van de reinigingsdienst.

·Houdt u de container zelf goed schoon, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Dit voorkomt dat het vuil aankoekt en de container niet volledig geleegd kan worden.
Zet u de containers op de ophaaldag tijdig, maar niet vóór 6:00 uur op de daarvoor aangewezen clusterplaats. Ook bedrijfscontainers dienen tijdig aan de weg te staan. Omdat de vuilnisauto regelmatig naar de gemeentewerf moet om te lossen, wordt uit efficiëntie-overwegingen niet altijd een vaste route gereden. Zet uw container daarom vóór 8:00 uur aan de weg. Wanneer de auto eenmaal is langs geweest, kan niet apart worden teruggekomen om één container te legen. Containers die te zwaar zijn beladen, of die niet op handkracht verreden kunnen worden, kunnen niet worden geleegd. De containers dienen op de ophaaldag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk om 19:00 uur weer van de straat te zijn verwijderd.
chemokar
Op dinsdag 25 januari a.s. kunt u uw huishoudelijk chemisch afval weer aanbieden aan de chemokar. Vloeibare en gevaarlijke stoffen worden alleen meegenomen als ze in een gesloten verpakking worden aangeboden . Vermeld altijd op de verpakking wat erin zit. Uitgebreide informatie over het aanbieden van afval vindt u op de achterkant van de huis aan huis verspreide afvalkalender.

vaststelling verkeersbesluit
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de vergadering van 19 januari 2005 hebben besloten het volgende verkeersbesluit vast te stellen:

·door plaatsing van het bord E6 van bijlage I. van het RVV 1990, een invalidenparkeerplaatst in te stellen bij de parkeerplaatsen aan de Boslaan ter hoogte van de aanleunwoningen.
Het verkeersbesluit ligt voor belangstellenden gedurende zes weken op de gemeentesecretarie, Dorpsstraat 127 Vlieland, ter inzage. Het verkeerssbesluit treedt in werking op 5 maart 2005.

mededeling namens VSV en de Stichting Flidunen
Voor informatie over het doorgaan van de sportlessen danwel wijzigingen in het rooster kunt u de teletekst pagina van VSV (pagina 520) raadplegen op het infokanaal de Noordwester. Actuele informatie van de Stichting Flidunen (bijvoorbeeld over zwemlessen) kunt u vinden op pagina 715 van teletekst.

uitnodiging voor inloopdagen Plattelânsprojecten Heeft u een idee op het gebied van plattelandsontwikkeling, en wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor een financiële bijdrage? Bezoek dan de inloopdagen van Plattelânsprojekten.
·Maandag 24 januari aanvang 20.00 uur (einde ± 23.00 uur), Badhotel Bruin.

·Dinsdag 25 januariaanvang 9.00 uur (einde ± 13.00 uur, Badhotel Bruin.
U krijgt algemene informatie over de werkzaamheden van Plattelânsprojekten, en in het bijzonder over het thema 'leefbare wadden'. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: sociale infrastructuur, zelforganiserend vermogen, wonen op geïsoleerde plaatsen en het beschikbaar houden van voorzieningen. Ook wordt ingegaan op de uitkomsten van de in juni 2004 gehouden 'sociale debatten'op de eilanden. De ochtend na de informatieavond wisselen de medewerkers van Plattelânsprojekten graag met u van gedachten over concrete ideeën die bij u leven.
Kijk ook eens op
www.plattelansprojekten.nl/wadden

Burgerlijke stand december 2004
geboren:
24 december 2004
Marbee Lonneke Kuiper dochter van dhr. R. Kuiper en mevr. J.R. Wijchers
gehuwd:
8 december 2004
dhr. D. De Graaf en mevr. M. Zijl uit Amsterdam 10 december 2004
dhr. E. Verburg en mevr. M.A.H.M. Oude Arninkhof uit Hengelo dhr. P.P. Los en mevr. W Schimmel uit Zwolle
17 december 2004
dhr. A.T. Linthorst en mevr. J.A.M. Van der Span uit Apeldoorn 18 december 2004
dhr. A.J.H. Brand en mevr. M. Bandt uit Vlieland 24 december 2004
dhr. C.P. Hopmans en mevr. M.M.M. Richter Uitdenbogaardt uit Bergen op Zoom
27 december 2004
dhr. A. Overdiep en mevr. M. Vriesen uit Bocholt, Duitsland overleden:
2 december 2004
mevr. T. Kikstra - de Haan weduwe van dhr.
W. Kikstra