Politie Zuid-Holland-Zuid

28/1 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

28-01-2005 - Persberichten district II

VROUW BOTST TEGEN AANHANGER
GIESSENBURG Een 23-jarige vrouw uit Herwijnen is donderdagmorgen 27 januari met haar auto tegen een stilstaande aanhanger aangereden. Dit gebeurde op de A.M.A. van Langeraadweg in Giessenburg. Een vrachtwagenchauffeur had op de weg zijn aanhanger losgekoppeld omdat hij een lading moest lossen. De aanhanger had geen verlichting aan maar stond wel zichtbaar onder een lantaarnpaal. De vrouw kwam uit de richting van de N216, ze zag de aanhanger niet op de weg staan en kon niet meer op tijd remmen. Ze botste tegen de aanhanger. De vrouw had geen gordel om en een ander bril op. Volgens ooggetuigen was de aanhanger uit de verte al zichtbaar. De vrouw raakte gewond; ze had een hoofdpijn en last van haar buik. Een huisarts die toevallig achter haar reed toen het ongeluk gebeurde, heeft de vrouw meegenomen naar haar praktijk. Later is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

CONTROLE LEIDT TOT AANHOUDING
GORINCHEM De politie heeft donderdagmorgen 27 januari een 20-jarige man uit Hoogblokland aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de wet Wapens en Munitie. Agenten controleerden een stilstaande auto met draaiende motor op een parkeerplaats aan de Haarweg. In het voertuig troffen zij soft en harddrugs aan en een stroomstootwapen. Daarop werd de bestuurder van het voertuig aangehouden. De man heeft afstand gedaan van de spullen. De drugs worden vernietigd. De verdachte is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

DURE SCHOENEN
ARKEL Een echtpaar uit Gorinchem is donderdagmiddag 27 januari aangehouden omdat ze een paar schoenen van 5 euro uit een winkel hadden gestolen. Dit gebeurde aan de Vlietskade in Arkel. De 66-jarige man rekende een spijkerbroek af. Zijn 65-jarige vrouw zag een paar mooie schoenen staan en trok deze aan. Haar oude schoenen stopte ze onder haar jas. Ze liep voorbij de kassa en legde de oude schoenen in de auto. Toen ze terug kwam lopen, werd ze samen met haar man aangehouden. Ze hebben de schoenen van 5 euro alsnog betaald en ze kregen een boete van 125 euro. Die hebben ze ook direct betaald.

VROUW KRIJGT VUISTSLAG VAN VROUW
ALBLASSERDAM De politie heeft donderdagavond 27 januari een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van mishandeling van een 34-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Dit gebeurde bij een tankstation aan De Helling in Alblasserdam. Het slachtoffer reed achter de verdachte die plots hard remde. De vrouw seinde daarop met groot licht. Bij het benzinestation stapte de 20-jarige uit en liep op de vrouw af. Na een woordenwisseling sloeg de 20-jarige de vrouw met een vuistslag in het gezicht. Ze werd door de politie ingesloten.

AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 38-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam heeft donderdagavond 27 januari omstreeks 20.45 uur een 22-jarige vrouw aangereden op de kruising Thorbeckestraat/Peulenlaan. De man reed vanaf de dijk richting Peulenlaan. De vrouw stak de weg over, de man zag haar niet. De vrouw is met onbekend beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem.