Politie Gelderland-Midden

Rhenen; Politie houdt verdachte poging doodslag agent aan
Publicatiedatum: 28-01-2005

Op de Herenstraat in Rhenen heeft donderdag rond 13.00 uur, een automobilist geprobeerd aan de politie te ontkomen. De man werd ter hoogte van de Cuneraschool tijdens een algemene verkeerscontrole staande gehouden door een agent.

Zowel de bestuurder als de vrouwelijke inzittende droegen geen gordel. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Toen hij een naam opgaf, bleek dit niet te kloppen. Op dat moment wilde de agent hem hiervoor aanhouden. De automobilist maakte aanstalten om weg te rijden, waarop de agent de autosleutels afhandig wilde maken. Op het moment dat de agent in de auto hing, gaf de bestuurder gas. De agent werd ongeveer 150 meter meegesleurd en kwam daarna op het wegdek terecht.
Inmiddels bleek de vrouwelijke inzittende uit de rijdende auto te zijn uitgestapt. Zij kon door de agent worden aangehouden. Het betreft een 37-jarige vrouw uit Ede. Later die dag rond 21.30 uur, is de automobilist ook aangehouden. Dit betreft een 31-jarige inwoner van Veenendaal. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stellen vanwege rug- en beenklachten.

voor nadere informatie:
Politie Utrecht; district Heuvelrug
dhr. R. Looije
0318 - 568518

Dit bericht is doorgestuurd door Bureau Communicatie van de politieregio Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei.
---