Gemeente Vlieland

Definitief Restauratie Uitvoeringsprogramma 2004-2009 Gedeputeerde Staten hebben het definitieve uitvoeringsprogramma voor de restauratie van monumenten voor de jaren 2004-2009 (PRUP) vastgesteld op 11 januari 2005.
Op 19 januari 2005 heeft de provincie reeds een advertentie geplaatst in de regionale dagbladen.
Dit uitvoeringsprogramma ligt dan ook vanaf 20 januari 2005 zes weken ter inzage.
Belanghebbenden hebben in deze periode de mogelijkheid bezwaar te maken tegen deze PRUP.
Bezwaren moeten worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.

Bij de gemeente (Ruimtelijke Ordening) ligt een kopie van dit programma ter inzage
Inlichtingen kunnen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij (tst 0562-452719).

Ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:

·geen

Verleende vergunningen

reguliere bouwvergunning

·dhr. N.M. Sap, voor het veranderen en vergroten van een recreatiewoning op het perceel Duinkersoord 37 (verzonden 26 januari 2005)

·Bouwbedrijf Frankena, voor het verwijderen van een dragende muur op het perceel Lutinelaan 23 (verzonden 26 januari 2005)
·dhr. K.T.M. Huisman, voor het verwijderen van een dragende muur op het perceel Duinweg 9 (verzonden 26 januari 2005)
·dhr. J. Heidemans, voor het verwijderen van een dragende muur op het perceel Helmweg 1 (verzonden 26 januari 2005)

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10
8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

grof huishoudelijk afval
Aanstaande dinsdag wordt het grof huishoudelijk afval weer opgehaald. Als u grof huishoudelijk afval aan wilt bieden, dient u dit 1 dag van tevoren telefonisch door te geven aan de werkplaats, telefoon 452732, per huishouden mag maximaal 1 m3 afval worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en zoveel mogelijk in hanteerbare pakketjes te worden gebonden. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dat anderen er zo min mogelijk last van ondervinden. U wordt ook verzocht het afval niet tegen bomen of hekken te plaatsen. Grof huishoudelijk afval zijn materialen uit het huishouden zoals vloerbedekking en meubilair.
Grof huishoudelijk afval is geen tuinafval, geen sloopafval (hout, puin, dakbedekking, glas etcetera) en geen bruin- en witgoed (radio's en televisietoestellen, koelkasten en vriezers).

Verordening op de vertrouwenscommissie
Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 21 januari 2005 heeft de gemeenteraad besloten tot het vaststellen van de Verordening op de vertrouwenscommissie in verband met de vervulling van de vacature van burgemeester. Op basis van deze Verordening zullen een drie-tal raadsleden (mevrouw De Leng en de heren Sannes en Gieles), bijgestaan door een tweetal adviseurs (wethouder Westers en gemeentesecretaris Oosthoek) een aanbeveling gaan voorbereiden met betrekking tot de nieuw te benoemen burgemeester. Besloten is de heer Gieles aan te wijzen als voorzitter van de vertrouwenscommissie.

De vertrouwenscommissie verricht zijn werkzaamheden in beslotenheidheid. Dat betekent dat over de inhoudelijke voortgang geen mededelingen gedaan kunnen worden.
De volledige tekst van de Verordening ligt ter inzage op het gemeentehuis.

Verslag bijzondere raadsvergadering
Het verslag van de bijzondere raadsvergadering d.d. 21 januari 2005 (vaststellen profielschets van de te benoemen burgemeester van Vlieland) is te vinden op de website van de gemeente:

Nieuws van het Tromp's Huys
In de voorjaarsvakantie houdt het museum een tekenwedstrijd voor kinderen van basisschool De Zeester. Het onderwerp is: Wat zou je het liefste doen met je opa en oma? Er is een prijs verbonden aan de wedstrijd. De tekeningen mogen niet groter zijn dan A4 formaat, en we zouden ze graag voor 11 februari in het museum willen ontvangen. Je naam en groep waarin je zit, mag je op de achterkant van de tekening schrijven. Als het museum dicht is, mag je de tekening in de brievenbus van het gemeentehuis doen.