Politie Amsterdam-Amstelland

Man en vrouw in woning om het leven gebracht
28-1-2005. Donderdagavond rond tien uur vond de politie na een telefoontje een man en een vrouw dood aan in een woning aan Bolestein in Buitenveldert. Beide personen, afkomstig uit Zuid-Amerika, zijn door een misdrijf om het leven gekomen.
In de woning was een 4-jarige meisje aanwezig. Het kindje is door de SJZP opgevangen en ondergebracht. De technische recherche heeft een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld. Er is direct een rechercheteam opgestart om dit ernstige misdrijf te onderzoeken. Getuigen of mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam via: 0900-8844.

---
Getuigen gezocht van steekpartij
28-1-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag liep een man met twee vrienden vanaf het Leidseplein richting de Q-park parkeergarage. Voor hen liepen vier meisjes dezelfde kant op. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen vijf mannen aanlopen. Terwijl de vijf omkeken naar de meisjes liepen ze tegen de man en zijn twee vrienden op. Onmiddellijk begon een van de vijf ruzie te zoeken (opvallend detail: hij had een glas in zijn hand). Er ontstond een vechtpartij waarbij de ruziezoeker een mes trok en een van zijn opponenten in de buik stak. Die raakte hierbij zwaargewond. De vijf mannen, waaronder de dader, konden ontkomen. Het slachtoffer, een 31-jarige Almeerder, verkeert niet in levensgevaar.
Signalement
blanke man
ongeveer 20 jaar
kort, blond haar
beige bomberjack
beige of witte honkbalpet
zwaar Amsterdams accent
Getuigen kunnen bellen met de recherche van bureau Houtmankade via: 0900-8844.
Moeder en zoon overreden na val
28-1-2005. Donderdag rond vijf uur 's middags raakten een moeder en een zoon van negen gewond bij een aanrijding op de Mauritskade. De jongen zat bij zijn moeder achterop de fiets. Een andere fietser haalde ze in en raakte ze daarbij. De vrouw en het kind kwamen midden op de weg ten val. Daar werden ze aangereden door een passerende auto. Hulpdiensten hielpen de twee die vervolgens naar het ziekenhuis gebracht werden. De passerende fietser en de automobilist hebben op een politiebureau een verklaring afgelegd.
Buitenfunctiestelling
28-1-2005. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft gisteren een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 39-jarige hoofdagent werkzaam aan het eerste district (Centrum) die verdacht wordt van huiselijk geweld.
Overval op sigarenwinkel mislukt dankzij hond

28-1-2005. Donderdagochtend rond negen uur liepen twee overvallers een sigarenwinkel binnen in de Karel Doormanstraat. Meteen pakten ze een medewerkster met kracht vast. Toen zij om hulp schreewde kwam een collega haar te hulp samen met een hond.

Bij het zien van het beest renden de overvallers de winkel uit. Hier stond nog een man te wachten die samen met de berovers te voet vluchtte in de richting van de Admiraal de Ruijterweg. Hierbij werden ze achtervolgd door een van de medewerkers en de hond. Die verloren de overvallers in de Joris van Andringastraat uit het oog.
---

Viskraam uitgebrand: getuigen gezocht

28-1-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde een viskraam op het Buikslotermeerplein uit. Er was sprake was van brandstichting. In de kraam werden verschillende gasflessen aangetroffen.

Twee jongens tussen de 16 en 18 jaar werden door buurtbewoners gezien terwijl ze wegrenden in de richting van het Plan van Gool/Waddenweg. Een van de vermoedelijke daders was donker gekleed. Hij hinkte en had kennelijk letsel aan één been. De andere jongen droeg een rode jas. Getuigen kunnen bellen met bureau Waddenweg: 0900-8844.