Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 januari 2005

Politie onderzoekt beroving man

TILBURG De politie onderzoekt de beroving van een 40-jarige man uit Tilburg. Gistermiddag rond halfvier werd de man in de Willem II straat door twee mannen in hun Volkswagen Beetle met een Duits kenteken gelokt. De vermoedelijk Duitse mannen wilde dat het slachtoffer hen naar een coffeeshop loodste. Onderweg naar de coffeeshop heeft een van de twee mannen kans gezien 200 euro uit de jaszak van het slachtoffer te pakken.

Agenten vinden harddrugs bij Tilburgse man

TILBURG Gistermiddag rond tien over vier hebben agenten bij een 39-jarige man uit Tilburg hard- en softdrugs aangetroffen. In de kleding van de man vonden de agenten een zakje hennep, twee bolletjes heroïne en een gripzakje met cocaïne. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt munitie in auto

TILBURG Bij de controle van een auto, gistermiddag rond vijf uur aan de Graaf Engelbertstraat in Tilburg, troffen agenten in de auto drie dozen met munitie en vijf gaspatronen aan. De drie inzittenden van de auto, mannen uit Tilburg van 19, 20 en 21 jaar oud, werden hierop door de agenten aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie werd er op grond van de Wet wapens en Munitie in de woningen van de verdachten een nader onderzoek ingesteld. Op de zolder van de woning van de 19-jarige verdachte trof de politie een hennepkwekerij met 45 plantjes aan. De kwekerij is ontmanteld.

Tilburger krijgt kerkverbod

TILBURG Een 43-jarige man uit Tilburg is gistermiddag uit de Heuvelse kerk gezet. De man werd gistermorgen door de pastoor betrapt toen hij een kruisbeeld van 3 x 2 meter mee wilde nemen. Toen de man gistermiddag weer in de kerk verscheen en de pastoor e.e.a. niet vertrouwde werd de politie ingeschakeld. In een gesprek met de man verklaarde deze dat hij Jezus uit zijn lijden wilde verlossen. Jezus leeft en mag niet aan het kruisbeeld hangen. Hierop kreeg de man een kerkverbod van een halfjaar.

Tien bekeuringen aan de Reeshofdijk

TILBURG Op de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg met de Reeshofdijk hebben agenten gistermiddag opnieuw tien weggebruikers op de bon geslingerd die een verbod afslaan negeerden.

Onbekende Fransman veroorzaakt overlast in jongerencentrum

OISTERWIJK Een man, vermoedelijk afkomstig uit Frankrijk, waarvan de politie de identiteit nog niet heeft vastgesteld, is gisteravond om vijf over acht aangehouden aan de Molenstraat in Oisterwijk. De man gedroeg zich vervelend in het jongerencentrum. Hij kon zich niet legitimeren. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man.

Politie controleert bij scholen in Oisterwijk

OISTERWIJK De politie in Oisterwijk heeft gisteren gecontroleerd op verkeersgedrag bij twee scholen aan de Langvennen Noord en zuid. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Agenten pakken dronken vrouw op

TILBURG Bij het Station West aan de Troelstrastraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond halftwaalf een 49-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij was flink onder invloed van alcohol en gedroeg zich gevaarlijk op een perron van Station West. Zo balanceerde zij op een perronrand.

Man verstoort openbare orde

TILBURG Vannacht om tien over halfvier hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 37-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Hij verstoorde de openbare orde en wilde met enkele andere stappers op de vuist gaan. Agenten die een vechtpartij weten te voorkomen vorderen van de man om te vertrekken. Toen hij daaraan niet voldeed werd hij aangehouden.

Tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad deelden agenten gisteravond en vannacht verschillende bekeuringen uit. Er gingen drie wildplassers op de bon, drie bekeuringen werden aan foutparkeerders uitgedeeld. Twee van hen stonden op een taxistandplaats.

Inbrekers gaan met auto aan de haal

TILBURG Vannacht werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Damsstraat in Tilburg. De inbrekers kwamen de woning binnen door een raam in te gooien met een trottoirtegel die zij voor de woning uit de bestrating haalden. In de keuken van de woning vonden de inbrekers de sleutel van de zwarte Audi A6 Avant met het kenteken 94-PK-HK. Die stond op de oprit van de woning en daarmee zijn de inbrekers weggereden.

Auteur: Carel Bouman