BNN

Beste redactie,

Per ongeluk is er een fout geslopen in het persbericht dat ik eerder vanmorgen heb verstuurd over de nominaties van De Hoofdprijs. In de categorie 'Serie Binnenland' zijn genomineerd:

Costa!
Rozengeur & Wodka Lime
Goede Tijden, Slechte Tijden

Excuses voor het ongemak en ik hoop dat mijn fout nog aan te passen is.

Met vriendelijke groet,
BNN

Ingrid Timmer

NOMINATIES VOOR BNN'S HOOFDPRIJS BEKEND

Zal Friends dit jaar opnieuw met een prijs naar huis gaan en zal Rozengeur & Wodka Lime eindelijk als beste serie binnenland uit de bus komen? Op 23 maart is het bekend, want dan reikt BNN in een groots TV-spektakel wederom De Hoofdprijs uit, een prijs voor de meest populaire programma's met een jong karakter. De presentatie is in handen van de BNN Lama's en vele andere artiesten.

In de categorie 'Serie Buitenland' zijn net als de afgelopen twee jaar de serie Friends, Sex and the City en Gilmore Girls genomineerd. In deze categorie is beide jaren Friends de grote winnaar die de prijs mee naar huis nam. Bij de 'Serie Binnenland' zijn er nominaties voor Costa!, Rozengeur & Wodka Lime en Goede Tijden, Slechte Tijden. De afgelopen twee jaar waren zowel Meiden van de Wit als Rozengeur & Wodka Lime genomineerd, maar alle prijzen gingen naar Meiden van de Wit. Bij de muzieknominaties zijn de TMF Awards, Top100 Allertijden, Countdown, Veronica Top1000 Allertijden, Pinkpop, Top 40, Top of the Pops, Vrienden van Amstel Live!, Jongerendag Pre-party en PopSecret genomineerd. In de categorie 'Info(tainment)' zijn er nominaties voor nieuwkomers Het Blok en I love the 90's, Jensen viel vorig jaar buiten de prijzen, maar probeert het opnieuw. In de laatste categorie, 'Amusement', zijn genomineerd: Idols, Expeditie Robinson en Patty's Posse. Expeditie Robinson is de winnaar van 2003, Idols van 2004, maar wie wordt de winnaar van De Hoofdprijs in 2005...

Ook dit jaar zijn de genomineerde programma's gekozen door een comité van aanbeveling bestaande uit Joris van Heukelom (MTV/TMF), Erland Galjaard (RTL Nederland), Joop Daalmeijer (Publieke Omroep), Eric van Stade (SBS Groep) en Laurens Drillich (BNN). Het comité wordt geadviseerd door Jeroen Verspeek (KLO).

De Hoofdprijs is een publieksprijs. Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een door de NOS Kijk- en Luisteronderzoek samengestelde lijst van programma's die, vanuit een objectief perspectief, relatief jong bekeken zijn. Op deze lijst staan alle programma's die door de doelgroep 13-34 jaar zijn bekeken in het jaar voorafgaand aan de uitreiking. Uit die lijst zijn door het comité drie programma's geselecteerd, met uitzondering van de categorie 'Muziek' hierin zijn tien genomineerden. Vanaf 31 januari tot 1 maart kan er op deze programma's worden gestemd op www.dehoofdprijs.tv. Tegelijkertijd houdt een onderzoeksbureau onder 450 personen die representatief zijn voor de doelgroep een onderzoek. De resultaten van deze twee bronnen bepalen uiteindelijk de winaars van de verschillende categorieën.