ChristenUnie


Gebedslijst januari 2005 Vrijdag 28 Januari 2005 - 13:20

Zegt onder volken: De HERE is Koning. Vast staat de wereld, zij wankelt niet. Hij oordeelt de volken naar recht en wet. Psalm 96 : 10 (NBV)

Geachte bidders,

Bovenstaande woorden uit Psalm 96 werden door Arie Slob, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, aangehaald tijdens de gebedsbijeenkomst van zaterdag 15 januari. Arie Slob: Deze woorden van Psalm 96 mogen we uitspreken tegen elkaar èn onder de volken. De HERE is Koning. Vast staat de wereld, zij wankelt niet. Het zijn niet onze woorden, maar het is God die ons vertelt dat we met deze woorden onze plaats mogen innemen in de wereld.

Het was fijn en bemoedigend om met zon 20 mensen te bidden voor ons land, de regering, het parlement, lokale overheden en natuurlijk ook de vertegenwoordigers van de ChristenUnie. Een link naar het programma boekje is bijgevoegd zodat u kun zien waarvoor wij hebben gebeden. Verder in het boekje een kort verslag van de toespraken van Arie Slob en Peter Vlug sr.

programmaboekje_15-1-05.doc (155 kb) Programmaboekje gebedsbijeenkomst 15 januari 2005

Na afloop zeiden verschillende deelnemers: Dit moeten we vaker doen. Daar ben ik het mee eens, al hoewel ik nu nog niet kan zeggen wanneer dat zal zijn. Ik houd u op de hoogte. Het is een bemoediging te weten dat velen betrokken zijn bij gebed voor de ChristenUnie. Alleen al in 2004 zijn er meer dan 150 nieuwe aanmeldingen geweest voor de gebedsbrieven van de ChristenUnie. Ik hoop dat ook in 2005 velen zich zullen aanmelden en biddend achter de ChristenUnie zullen staan. Zegt het voort!! Aanmelden kan eenvoudig via de website www.christenunie.nl/gebed. Wie geen toegang heeft tot internet kan de gebedsbrief per post ontvangen. Een briefkaart met naam en adresgegevens is voldoende.

U kunt danken voor:

* de fijne en bemoedigende gebedsbijeenkomst van 25 januari jl.
* de grote en nog steeds groeiende groep mensen die biddend achter de ChristenUnie staan.

* de conferentie van de European Christian Political Movement (ECPM) die 20 en 21 jan. werd gehouden in Tallinn (Estland). In totaal waren 15 politieke organisaties uit Europa bij elkaar om samen te spreken over Christelijke politiek in Europa en hoe we elkaar kunnen versterken. Er is een bestuur gevormd zodat kan worden nagedacht over een verdere uitbouw van de ECPM. De ChristenUnie is één van de initiatiefnemers van de ECPM en we hopen en bidden dat de samenwerking in deze Europese beweging een steeds grotere politieke invloed zal hebben in Europa.

* 22 januari bestond de ChristenUnie 5 jaar. Ter gelegenheid daarvan is een manifest gepresenteerd waarin we aangeven dat we van Ik-politiek naar Relatiepolitiek moeten gaan. Als antwoord op het doorgeschoten individualisme en de verkilling in de samenleving willen wij relaties tussen mensen centraal stellen in de politieke benadering. Het manifest is goed ontvangen en ook tijdens de ECPM conferentie omarmd.

U kunt bidden voor:

* onze regering die een antwoord moet vinden op de krachten die zijn vrijgekomen sinds de moord op Fortuyn en Van Gogh. Ook moeten steeds meer politici bewaakt worden. Bidt voor hen en hun veiligheid.

* vrede en gerechtigheid in de wereld. Bidt voor de groten der aarde.

* Bidt voor de vertegenwoordigers van de ChristenUnie. In Den Haag zijn dat André Rouvoet, Arie Slob en Tineke Huizinga. In Brussel Hans Blokland. Verder zijn er zon 500 vrouwen en mannen die de ChristenUnie vertegenwoordigen in gemeenteraden, college van burgemeester & wethouders en de provinciale staten. Bidt voor hen en hun gezinnen.

* de voorbereiding van de actiedag Warmlopen voor de raad die 26 februari zal worden gehouden.

Met vriendelijke groet,

Klaas Quist
Coördinator gebed

---