Politie Gelderland-Midden

Hoevelaken; Verdachte aangehouden voor diefstallen
Publicatiedatum: 28-01-2005

Een 18-jarige jongeman uit Amersfoort is onlangs door de politie in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij werd verdacht van de diefstal van een Quad. Deze werd medio december vorig jaar vanaf de Sportweg in Hoevelaken gestolen. Dezelfde verdachte werd door de politie verdacht van een insluiping in een woning aan de Meidoornlaan in Hoevelaken.

Beide feiten ontkent de man echter. De quad zou hij van een hem onbekende man gekocht hebben, in de woning is hij nooit geweest. Desondanks is voor de feiten door de politie proces-verbaal op gemaakt. De jongen is vervolgens ingesloten. Hij moest nog 13 dagen gevangenisstraf ondergaan naar aanleiding van een eerder uitgesproken veroordeling.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Scherpenzeel; Dagvaarding voor nog jonge verdachte
Publicatiedatum: 28-01-2005

De politie in Scherpenzeel heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige inwoner van Scherpenzeel. De jongen vernielde onlangs de inboedel in zijn ouderlijke woning en bedreigde daarop zijn vader en moeder. Toen de inderhaast gealarmeerde politie arriveerde, verzet de jongen zich tegen de politie, waarop hij werd aangehouden.

De verdachte bleek later weinig mededeelzaam over de toedracht van het incident in de woning. Op basis van de bevindingen van de politie heeft de kinderrechter nu besloten de jongen voor 22 april aanstaande te dagvaarden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---