Provincie Zuid-Holland

Geringe hoeveelheid asbest op stortplaats Craijestein-West

Op de stortplaats Craijestein-West te Dordrecht is een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen in de opslag van zogenaamde AVI-slakken. De concentratie asbest is gemeten. Vastgesteld is dat deze onder de toegestane grens blijft. Er gelden dus geen beperkingen voor toepassen van de AVI-slakken.

De mogelijke aanwezigheid van asbest in de AVI-slakken op Craijestein-West is aanleiding geweest een gespecialiseerd bureau opdracht te geven daar onderzoek naar te doen. Bij de monstername is een stukje asbest waargenomen. In afwachting van de analyse van de monsters heeft de eigenaar in overleg met de provincie de betreffende slakken vochtig gehouden. Deze maatregel voorkomt verspreiding van asbest. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt nu dat de concentratie asbest gering is en onder de toegestane grens blijft. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn om deze slakken te laden, te vervoeren en te verwerken.

De AVI-slakken op de stortplaats zijn afkomstig van de huisvuilverbrandingsinstallatie van Gevudo NV en liggen in afwachting van toepassing in civieltechnische werken opgeslagen op de stortplaats aan de Baanhoekweg.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22