Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 28 januari 2005

Opnamen thriller Het Zwijgen starten eind februari

De opnamen van de speelfilm Het Zwijgen, een thriller van André van der Hout en Adri Schrover, starten eind februari en duren tot eind maart. In de productie van Waterland Film & TV zijn de hoofdrollen voor Vincent Croiset en Rosa Reuten.

Het Zwijgen werd vorig jaar op de Cinemart in Rotterdam gepresenteerd. Binnen een jaar lukte het om de financiering rond te krijgen. De film is geschreven en wordt geregisseerd door André van der Hout en Adri Schrover. Eerder maakten zij De Arm van Jezus, die in 2003 werd geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards. Het Zwijgen maakt deel uit van De Oversteek, een samenwerkingsproject van de VPRO en het Filmfonds waarin vier vernieuwende speelfilms worden geproduceerd.

Het Zwijgen is een mysterieuze whodunnit op de grens tussen feit en fictie. De film speelt zich af in Drenthe. Misdaden uit het verleden zijn weggezonken in de veengronden, alleen overgeleverde liederen herinneren er nog aan. Onderzoeker Victor Dreisen wordt door zo'n lied gegrepen, gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in enkele oude moordzaken.

De hoofdrollen in Het Zwijgen zijn voor Vincent Croiset en Rosa Reuten. Daarnaast spelen Huub Broos, Susan Visser, Joop Keesmaat en Rutger Remkes. De film financiële steun van de VPRO, het Stimuleringsfonds, het Nederlands Fonds voor de Film, CoBo Fonds en het Thuiskopie Fonds.

Waterland Film & TV (www.waterlandfilm.nl) produceerde onder meer Gebroken Rood, Stille Nacht, Deining en Tussenland. Tijdens deze editie van het International Film Festival Rotterdam gaat Gezocht: Man van Patrice Toye in première.

Contactpersoon Waterland Film & TV: Wilant Boekelman, t: 020 6822164, m: 06 54973332, e: mail@waterlandfilm.nl

Voor verdere persinformatie: Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 6127000, e: trix@publicy.nl