Ingezonden persbericht


----------

Persbericht

Ministerie SZW wint BI Award met WebFOCUS

Toepassing binnen zes maanden opgeleverd

Amstelveen, 28 januari 2005 - Information Builders, toonaangevend in enterprise business intelligence (EBI) en real-time operational reporting, feliciteert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met het behalen van de Business Intelligence Award 2004 voor de Non-profitsector. Het ministerie heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld om het financieel beheer in goede banen te leiden. De toepassing is gebouwd met WebFOCUS en is binnen een recordtijd van zes maanden tot stand gekomen.

De BI Award is toegekend tijdens het congres Business Intelligence 2005 op 26 januari in hotel Figi in Zeist. De jury prees bij monde van juryvoorzitter Mr. Leo Kerklaan, vennoot bij Holland Consulting Group, de doordachte implementatiestrategie en daadkracht waarmee de diverse bedrijfsbureaus binnen het ministerie zijn samengevoegd. Daarmee is verkokering, altijd een belemmerende factor bij grootschalige BI-implementaties, opgeheven. Er was daardoor ook geen weg terug, en dit heeft de sense of urgency vergroot. De jury had bewondering voor het feit dat het project team erin is geslaagd om een dergelijk project binnen een ambtelijke omgeving tot stand te brengen. De 400 gebruikers van de toepassing beschikken daadwerkelijk over één versie van de waarheid. De toepassing is ontwikkeld vanuit een servicegerichte houding ten opzichte van de gebruikersorganisatie.

De prijs werd namens het ministerie in ontvangst genomen door Remo Plantinga, Hoofd van de Afdeling Bekostiging en Financiële Ondersteuning.

De WebFOCUS-toepassing voorziet in managementinformatie uit de financiële administraties van het ministerie. Om zijn taken uit te voeren, te weten het stimuleren van werkgelegenheid, moderne arbeidsrelaties en een activerende sociale zekerheid, beschikt het ministerie over grote budgetten. Financiële sturing en rapportage zijn van vitaal belang.

Kijk voor meer informatie over de BI Award op www.biaward.nl

Information Builders

Information Builders is met een omzet van meer dan $300 miljoen toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time Web reporting. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te exploiteren door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Information Builders (1975) levert dertig jaar met succes software en diensten van hoge kwaliteit aan meer dan 12.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

Perscontacten:

Judith Knibbe

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

judith.knibbe@ibi.nl

Theo Loth

Loth PR Writing & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo@loth.nl