Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 januari 2005


APELDOORN - Politie houdt verdachte mannen aan


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (28/01) op de Lekstraat twee Apeldoorners (23 en 24 jaar) aangehouden op verdenking van het bij zich hebben van inbrekersgereedschap.
Een getuige meldde de politie dat de mannen zich verdacht ophielden bij een auto in een carport aan de Krammer. De politie kreeg een goed signalement door en trof de mannen op de Lekstraat. Beiden waren in het bezit van inbrekersgereedschap en bleken zogeheten veelplegers. Ze werden aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten in een politiecel.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (28/01) op de Deventerstraat een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 03.45 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,1. Dit leverde hem een boete en een rijverbod op.


APELDOORN - Boete voor stelen van ansichtkaart


De politie gaf donderdagmiddag (27/01) een 18-jarige vrouw een boete van 125 euro voor het stelen van een ansichtkaart van bijna vijf euro. De vrouw pakte rond 14.45 uur in een winkel in de Oranjerie de ansichtkaart en stopte deze in haar tas. De eigenaar betrapte de vrouw en droeg haar over aan de politie die haar voor verhoor meenam naar het politiebureau.


APELDOORN - Jonge winkeldief vergist zich


Een 14-jarige Apeldoorner probeerde donderdag (27/01) in een schoenenzaak één schoen weg te nemen. Personeel zag dat de jongen zich vrijdag verdacht ophield en controleerde rond 14.45 uur zijn tas. Daar had hij een linker schoen in gestopt die hij net gestolen had. Hij verklaarde dat hij woensdag een paar schoenen gestolen had, maar ontdekte thuis dat hij twee rechter exemplaren had. Hij probeerde nu de ontbrekende linker schoen weg te nemen.
De politie nam de winkeldief mee naar het bureau, lichtte zijn ouders in en alle schoenen gaan terug naar de winkel.


APELDOORN - Winkeldieven gepakt


De politie heeft donderdagmiddag (27/01) in een schoenenzaak aan de Hoofdstraat een 16-jarige meisje en haar 24-jarige vriendje (beiden uit Apeldoorn) aangehouden. Het duo had een paar schoenen gestolen met een waarde van bijna 30 euro. De politie maakt een proces-verbaal op.


APELDOORN - Achttien bestuurders in de fout


Achttien bestuurders van motorvoertuigen gingen donderdagmiddag (27/01) tijdens enkele verkeerscontroles op diverse locaties in de fout. De politie controleerde onder anderen op de Talingweg, de Kayersdijk en op de Ugchelseweg. Zo kregen vijftien bestuurders een boete voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder kon geen rijbewijs tonen.


APELDOORN - Zeven bestuurders door rood


Tijdens drie rood-lichtcontrole op diverse plaatsen in Apeldoorn reden donderdag (27/01) in totaal zeven bestuurders door het rode verkeerslicht. Zij kregen allen een boete.


UDDEL - Zeventig bestuurders sneller dan toegestaan


Zeventig bestuurders van motorvoertuigen reden donderdag (27/01) tijdens twee snelheidscontroles sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Ruim 1.000 bestuurders passeerden op de Elspeterweg de radarcontrole. Van hen reden er 60 sneller dan 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. Op de Garderenseweg passeerden bijna 300 bestuurders de controle. Van heden overschreden tien de maximumsnelheid van 50. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.


Politie waarschuwt bedrijven voor reclame-oplichter


De politie Apeldoorn waarschuwt voor de praktijken van een man die zegt bedrijfsreclames te verzorgen op informatieborden. Na een betrouwbaar ogend contract te hebben afgesloten, wil hij graag contante vooruitbetaling. Daarna wordt niets meer van hem vernomen. De politie vermoedt dat dezelfde man ook elders actief is geweest en is een onderzoek gestart.
(BPS 05-210171)


Man gewond bij brand


Eden 34 jarige man uit Apeldoorn heeft vrijdagmorgen flinke brandwonden opgelopen bij een brand in een loods aan de Waterloseweg in Apeldoorn.
De man was bezig met werkzaamheden waarbij hij een föhn gebruikte. Vermoedelijk door kortsluiting vloog de föhn in brand waarna het apparaat op enkele poetsdoeken met vluchtige stoffen viel. De poetsdoeken vatten onmiddellijk vlam, waarbij ook de broek van de man in brand vloog. De politie hielp het slachtoffer met het koelen van de brandwonden, waarna de medewerkers van ambulancedienst de verzorging overnamen. De loods liep brandschade op. Het bedrag van de schade is nog niet vastgesteld.


Man en zoontje (3) gewond na botsing


Een 32 jarige automobilist uit Twello en zijn 3 jarig zoontje zijn vrijdagochtend per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd nadat de bestuurder met zijn auto op de Zwolseweg een overstekende hond raakte en daarna tegen een lantaarnpaal botste. De kleine jongen raakte licht bekneld en de bestuurder is met het oog op mogelijk letsel door de brandweer uit de auto geknipt. De aard van het letsel is (nog) niet bij de politie bekend. De eigenaar van de hond is inmiddels achterhaald. Het dier liep ook letsel op en werd per dierenambulance naar een dierenarts gebracht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --