Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 januari 2005


Hattem - Polen venten zonder vergunning


De politie heeft op donderdagmorgen (27-01) twee Polen aangehouden die aan het venten waren met tekeningen. De 20-jarige man en de 21-jarige vrouw waren niet in het bezit van een gemeentelijke vergunning en hadden in Hattem en omgeving op meerdere plaatsen geprobeerd hun handelswaar te slijten. De tekeningen werden in beslag genomen en het tweetal kreeg een boete uitgereikt.


Doornspijk - Drankrijder betrapt


Een 49-jarige automobilist uit Doornspijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdagmiddag (27-01) op de Hoeckelsweg.
De man blies een promillage van 1,84. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.


Ermelo - Diefstal kentekenplaat


Op donderdag (27-01) werd er rond 14.45 uur aan de Julianalaan vanaf een geparkeerde auto een kentekenplaat ontvreemd. De diefstal werd gepleegd door een man met een zuid-europees uiterlijk en een leeftijd tussen 20-25 jaar. De man reed weg in een lichtgekleurde auto. De politie is een onderzoke gestart en verzoekt getuigen te reageren via 0900 8844.


Harderwijk - Inbraak woning


Op donderdagavond (27-01) werd er ingebroken in een woning aan de Laan 1940-1945.
De achterdeur werd met grof geweld opengebroken. Het gehele pand werd doorzocht. Ook de bijbehorende schuur werd bezocht. Ontvreemd werden onder meer bankpasjes en een
mobiele telefoon.


Harderwijk - Aanhouding 4 jongens voor openlijke geweldpleging


De politie heeft op donderdagavond (27-01) vier jongens aangehouden voor het plegen van diverse vernielingen waaronder een telefooncel.in de binnenstad. Ze werden aangehouden op de Vitringalsingel. De verdachten in de leeftijd van 17 en 18 jaar, zijn afkomstig uit Ede, Maurik, Afferden en Culemborg. Het viertal werd ingesloten en zal nader verhoord worden.


Vierhouten - Inbreker caravan aangehouden.

Op donderdagmorgen (27-01) werd een 20-jarige man, zvwov, op heterdaad betrapt bij een inbraak van een caravan aan de Plaggeweg. De toegang werd verschaft door het forceren van een raam. De man werd overlopen en aangehouden door één van de eigenaren van de camping. De man is ingesloten voor nader verhoor.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --