Gemeente Tilburg

0526CS

Datum
28 januari 2004

Meer samenwerking in sportonderwijs

Meer kansen voor leerlingen en studenten

Op donderdag 27 januari ondertekenden de gemeentelijke sportactoren en de Tilburgse sportopleidingen een convenant, waarin ze aangeven dat ze intensief gaan samenwerken. Het doel van deze samenwerking is om leerlingen / studenten makkelijk én versneld te laten doorstromen en overstappen van vmbo, naar mbo, naar hbo. Leerlingen/studenten ervaren zo geen drempel als ze naar een (sport)vervolgopleiding gaan én de totale opleidingsduur kan korter worden.

Door het uitvoeren van sportprojecten krijgen leerlingen en studenten de mogelijkheid te leren in de praktijk. Om dit te realiseren komt er een Centraal Bureau Activiteiten Sport. Hier kunnen leerlingen / studenten, onder begeleiding van professionele krachten, praktijkgericht leren. Zo kunnen ze als stagiaire binnen dit bedrijf bijvoorbeeld sportdagen organiseren voor bedrijven en basisscholen.

De samenwerkende scholen gaan ook cursussen verzorgen voor eigen medewerkers met de mogelijkheid voor werkers in de sportwereld om daarbij aan te sluiten.

Het uiteindelijke doel is de kwaliteit van de sportopleidingen in Midden-Brabant verder te professionaliseren en te nog beter verankeren in de maatschappelijke omgeving. Hierbij is expliciete aandacht voor het werkveld en de loopbaan van de student/leerling.

De deelnemende partijen zijn enerzijds Sportbedrijf Tilburg en stichting Bots. Anderzijds het Midden-Brabant College, ROC Midden-Brabant en Fontys Sporthogeschool. Wethouder Sportzaken, de heer L. Visschers, ondertekende het convenant namens Sportbedrijf Tilburg. De heer Ch. Dams tekende namens de directie van het Midden- Brabant College. De heer B. Wouters namens de directie van ROC Midden-Brabant. De heer C.van Tilborg tekende als zijnde directeur voor Fontys Sporthogeschool.

/////////////////////////////////Einde persbericht//////////////////////////////////