Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 28 januari 2005

Openlijke geweldpleging

Zwemmer wordt in zwembad geraakt door vliegend glas nadat een ruit was ingegooid; politie zoekt getuigen

Hengelo

Woensdagmiddag 27 januari vond rond 14.00 uur een onenigheid plaats tussen een medewerker en een badgast in het zwembad aan de Lage Weide in Hengelo. Kort nadat de badgast met zijn vriendin het zwembad verlaten had, werd een ruit ingegooid. Het glas vloog rond en raakte een zwemmer, die zich op dat moment aan de rand van het zwembad bevond. Hij liep gelukkig geen verwondingen op. Het vermoeden bestaat dat de man, die kwaad het zwembad had verlaten, de ruit heeft ingegooid. De man en vrouw zijn weggereden in een metallic donkergroene Peugeot, groot model. Het signalement van de man is als volgt: hij is ongeveer 27/28 jaar oud, heeft een kaal hoofd en in elk oor een zilverkleurige oorbel. Hij droeg een donker zwart/blauw bomberjack. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen. (05-011724)

Controle op verlichting

Fietsers gewaarschuwd! De politie blijft controleren

Hengelo

De politie hield donderdagavond 27 januari op diverse locaties in de binnenstad in Hengelo een verkeerscontrole, waarbij de aandacht met name gericht was op de verlichting van fietsen. In totaal werden 41 processen-verbaal opgemaakt: . Rijden zonder verlichting (22 fietsers) . Fietsen door de gesloten verklaring op De Brink (4x) . Rijden door de gesloten verklaring op het Stationsplein, Wemenstraat en Willemstraat (bromfietsen en personenauto's, 10x) . Het niet dragen van een helm (bromfietsers, 4x) . Parkeren buiten de daarvoor bestemde vakken (1x)

Opvallend was dat nog steeds veel fietsers zonder verlichting rijden met alle gevaren van dien. De politie blijft hierop controleren. Als zowel het voor- en achterlicht van de fiets niet in orde zijn, wordt een boete opgelegd van E 25,-, voor kinderen van 12 tot 16 jaar is dit E 13,-. Als één van beide lampen defect is, geldt een boete van E 15,- cq E 8,-. (05-011898)

Inbraak in bedrijf

Aantal laptops gestolen bij inbraak in bedrijf

Almelo

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari werd ingebroken in een bedrijf aan het Bedrijvenpark Twente in Almelo. Een raam werd geforceerd en weggenomen werd onder meer een aantal laptops. De waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. Door een medewerker van het bedrijf werd aangifte gedaan. (05-011958)

Auto gestolen

Rode Opel Kadet gestolen

Enschede

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 januari werd aan de Calicotstraat in Enschede een bordeaux rode Opel Kadet gestolen. De auto is voorzien van het kenteken ZT-13-RD. De eigenaar van de auto, een 25-jarige man uit Enschede, deed hiervan aangifte. (05-011952)

Wegpiraat betrapt

Automobilist overschrijdt de maximum snelheid met 50 km per uur en moet zijn rijbewijs inleveren

Enschede

Een politieagent reed vrijdagmorgen 28 januari rond 11.30 uur op de motor over de A35 in Enschede, op het traject waar een maximum snelheid van 100 km per uur geldt. Hij werd met grote snelheid ingehaald door een auto. De bestuurder bleek (na correctie) 150 km per uur te rijden. De auto "vloog" vervolgens via de afrit Zuiderval richting de Oostweg. De agent gaf de bestuurder, een 50-jarige man uit Hengelo, een stopteken, waarna diens rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-012034)

Aanrijding met letsel

Fietser steekt de straat over en komt in aanrijding met een personenauto

Zenderen

Vrijdagmorgen 28 januari fietste een 45-jarige man uit Borne omstreeks 08.15 uur over het fietspad, dat aan de rechterzijde van de Hoofdstraat in Zenderen ligt. De man fietste in de richting van Almelo. Ter hoogte van het benzinestation stak hij de rijbaan over om zo zijn weg op het aan de linkerkant van de rijbaan gelegen fietspad te vervolgen. Dit fietspad is opengesteld voor verkeer in beide richtingen. Op het moment dat hij overstak, kwam hij in aanrijding met een auto, die op de rijbaan van de Hoofdstraat reed. Deze auto werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Tubbergen. De 45-jarige fietser viel en kwam vermoedelijk met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-011949)

Fietser raakt gewond

Fietser loopt diverse kneusingen op bij aanrijding met personenauto

Rijssen

Vrijdag 28 januari fietste een 44-jarige vrouw uit Rijssen omstreeks 08.20 uur over de Schapendijk in haar woonplaats. Op het kruispunt met de Graaf Ottostraat verleende zij geen voorrang aan een auto, die haar van rechts naderde. Tussen beiden ontstond hierdoor een aanrijding, waarbij de 44-jarige vrouw diverse kneusingen opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-011948)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --