Dienstenbond CNV

Archief

Uw gedachten, Uw kennis, Uw CAO
28-01-2005

Onlangs hebben wij u een Info gestuurd met de laatste stand van zaken omtrent de CAO voor de Banden & Wielen. Zoals aangekondigd zullen binnenkort de CAO onderhandelingen weer van start gaan. Daarbij hebben wij uw hulp nodig

Wat vindt u van belang voor de nieuwe CAO?

Ook voor de komende CAO zal de CNV Dienstenbond voorstellen doen aan de werkgevers die wij eerst aan u ter instemming zullen voorleggen. Nadat er duidelijkheid is gekomen over het kabinetsbeleid heeft de Bondsraad van de CNV Dienstenbond een arbeidsvoorwaardennota goedgekeurd. In deze nota staan de vele speerpunten voor de komende onderhandelingen. Deze nota moet aangepast worden op de branche waar u in werkt. Elke sector heeft zijn eigen punten die belangrijk worden gevonden. Daarom willen wij graag van u horen wat u belangrijk vindt, zodat wij straks een voorstellenbrief aan u kunnen voorleggen die zo goed mogelijk bij de wensen uit de branche aansluit. U kent de praktijk het beste. Ziet u een fout in de huidige CAO, loopt u ergens tegenaan tijdens het werk of heeft u andere punten die wij collectief in de CAO zouden moeten regelen? Wij vragen u die punten aan te geven op bijgaand antwoordformulier en terug te sturen voor dinsdag 8 februari a.s. (postzegel is niet nodig).

Opzet CAO-commissie

De CNV Dienstenbond vindt betrokkenheid van de leden erg belangrijk. Terwijl een bestuurder wat verder afstaat, bent u als lid degene die elke dag de gevolgen van de CAO in de praktijk ervaart. Daarom is er bij veel CAOs een CAO-commissie die de bestuurder ondersteunt met hun kennis uit de praktijk bij de collectieve belangenbehartiging. Ook voor uw CAO willen wij een CAO-commissie oprichten en zoeken leden die willen deelnemen. Terwijl het weinig tijd in beslag zal nemen bent u als deelnemer nog nauwer betrokken bij uw eigen CAO. Mocht u vrijblijvend meer informatie hierover willen, dan kunt u dat aangeven op bijgaand reactieformulier. Na ontvangst van de reacties zullen wij contact met u opnemen en samen met u de mogelijkheden doornemen.

Maar ook andere actieve leden zijn van harte welkom. Mocht u meer betrokken willen zijn bij uw vakbond en willen weten wat u voor ons zou kunnen doen binnen uw bedrijf, voor uw collegas of op een ander vlak? Ook dit kunt u vrijblijvend aangeven op bijgaand reactieformulier en wij nemen daarover contact met u op.

Wij hebben uw kennis nodig om goed voor u te kunnen werken!

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl.