Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 januari 2005

Snoeien Hortensia

DINTELOORD: In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Ruyterstraat een Hortensia kaalgeknipt. Opvallend was hierbij dat kort ervoor een zwarte personenauto een paar maal voorbij is komen rijden. In deze auto zaten mannen die interesse voor de plant toonden.

Winkeldiefstal

STEENBERGEN: Donderdagavond is een 60-jarige man uit Dinteloord betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. De man winkelde bij de supermarkt aan de Lindenburglaan en vergat een aantal goederen af te reken. Hij werd naar het politiebureau in Steenbergen gebracht waar hij na het afrekenen van een boete weer mocht vertrekken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie vindt hennepkwekerij in woning

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond is in een woning aan de Korenberg een hennepkwekerij ontdekt. Bij de politie kwam de melding binnen dat er een balkondeur openstond van de woning en er volop licht brandde. De politie is poolshoogte gaan nemen en belde aan maar niemand was thuis. Toen zij de woning in zijn gegaan bleek dat in een van de slaapkamers een hennepkwekerij van 200 plantjes stond. Ook was er geknoeid met de elektriciteitsmeter. De bewoner van het pand was niet thuis en wordt zo spoedig mogelijk door de politie gehoord.

Politie controleert verkeer

BERGEN OP ZOOM: Donderdagavond heeft de politie tijdens een algemene verkeerscontrole aan het Bolwerk vijf bekeuringen uitgeschreven. Twee maal voor parkeren op een invalide parkeerplaats, twee keer voor niet handsfree bellen en een keer voor vervallen van de APK-datum. Een 21-jarige bestuurder van een auto uit Bergen op Zoom is aangehouden en moet de blauwe verlichting in de grill aan de voorzijde verwijderen.

Twee gewonden na aanrijding

OUD GASTEL: Een 57-jarige man uit Oud Gastel en een 54-jarige man uit Putte zijn donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding op de rijksweg A-17. De bestuurder uit Oud Gastel reed over de rechterrijstrook richting Roosendaal. Op een gegeven moment wijkt hij naar links uit om een voertuig in te halen. De man uit Rotterdam reed op de linkerrijstrook en kon een aanrijding niet voorkomen. Hierdoor kwam de man uit Oud Gastel met zijn auto tegen de vangrail aan in de middenberm en schoof toen haaks over de Rijksweg naar rechts de heg door en kwam tot stilstand in de sloot. Beide mannen zijn met verwondingen overgebracht naar het Fransiscus ziekenhuis in Roosendaal.

Auto in brand

BOSSCHENHOOFD: Donderdagmiddag is een auto die geparkeerd stond aan de Pastoor van Breugelstraat in brand gevlogen. De auto was een keer afgeslagen en de 67-jarige bestuurster uit Zegge wist de auto opnieuw te starten. Een paar honderd meter verder kwam er rook onder de motorkap vandaan. Toen de bestuurster de auto aan de kant zette en uit stapte sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. Een buurtbewoner heeft de brand geblust en de brandweer heeft gezorgd voor nablussen.

Woning afgebrand

WOUWSE PLANTAGE: Donderdagavond is een woning aan de Westelaarsestraat afgebrand. Rond 22.50 uur kwam de melding binnen en is de politie poolshoogte gaan nemen. De vlammen sloegen toen al uit het dak. De brandweer heeft de brand geblust. De woning stond al enige tijd te koop en werd niet bewoond. Het huis moet als verloren worden beschouwd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Reeks inbraken in autos

RUCPHEN: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in vijf autos aan de Hoofdvaart, Vlettevaart, tweemaal aan de Vasseurdreef en Turfberrie. De buit bestond uit autoradios en een navigatie systeem. De politie stelt een onderzoek in.

Politie schrijft 13 bonnen bij verkeerscontrole

RUCPHEN: De politie heeft 13 bekeuringen uitgeschreven tijdens een verkeerscontrole donderdag tussen 16:00 en 21:00 uur. Er is in Rucphen gecontroleerd aan de Raadhuisstraat en Sint Martinusstraat, in Sprundel aan de Sint-Janstraat en Sint-Willebrord aan de Vijverstraat. Er zijn zes bromfietsers bekeurd voor te hoge snelheid en zeven voertuigen voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Politie houdt veelpleger aan

ROOSENDAAL: Donderdag is een 31-jarige man uit Maastricht aangehouden in de Damstraat voor een fietsendiefstal. De man is bekend bij de politie en zij zagen hem eerst in de wijk rondlopen. Even later zien de agenten de man op een damesfiets met kinderzitje rijden. Hierop is hij aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat hier om een man die voorkomt op de lijst van 211 veelplegers. De verdachte wacht een speciale behandeling van zijn zaak bij het Openbaar Ministerie in Breda omdat hij behoort tot de categorie veelpleger, iemand waartegen binnen 5 jaren al meer da n tien keer een proces-verbaal is opgemaakt. Hij is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de Officier van Justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Auto gestolen

ROOSENDAAL: Donderdag is aangifte gedaan van diefstal van een auto die geparkeerd stond aan de dr. Schaepmanlaan. Het gaat om een groene Volvo met kenteken LF-RZ-47. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Donderdag is aangifte gedaan van diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Valkenburgstraat. Het slot is geforceerd en de eigenaar mist een radio/cd-speler. Ook zat er een deuk in het dak en is het portier beschadigd.

Zakkenroller

ROOSENDAAL: Donderdagavond is de portemonnee gerold van een vrouw in een winkel aan de Roselaar. De vrouw had haar portemonnee in een tas zitten in een binnenvakje dat met een rits was afgesloten. Ze heeft verder niets gemerkt.

Auteur: Karen de Groot