VSNU

28 januari 2005 Cust/05/0110U 1 030-2363888

PERSBERICHT

Meer dan 100.000 bezoekers per maand; 20% groei in 2004

Banensite voor academici voorziet in groeiende behoefte

Academic Transfer is de specialistische banensite voor academici. Voor het eerst in het zesjarig bestaan wordt de site maandelijks door meer dan 100.000 unieke bezoekers geopend. 96% van de bezoekers betreft mensen met een HBO of WO opleiding die al dan niet actief op zoek zijn naar een passende baan. In 2004 was er zelfs een toename van de hits van 20%. Academic Transfer wordt beheerd door de samenwerkende universiteiten (VSNU), academische ziekenhuizen (NFU) en onderzoeksinstituten (WVOI).

In een vorig jaar gehouden onderzoek onder gebruikers die zoeken naar een baan en de beheerders die de vacatures op de site zetten, blijkt dat 65% van de bezoekers vrouwen zijn en dat de gemiddelde leeftijd 32 jaar is. Van de bezoekers is 65% actief op zoek naar een baan en zegt 32% via de site de arbeidsmarkt in de gaten te houden. Opvallend is dat ruim 50% eigenlijk geen andere vacatures verwacht dan die voor academici in het onderwijs, het onderzoek en de zorg.

De site wordt door de bezoekers gewaardeerd met het cijfer 7,3 en door de beheerders zelf met een 6,5. Dat geeft aan dat er ook verbeterpunten zijn genoemd in het onderzoek. Die opmerkingen hebben geleid tot het vernieuwen van de website zoals het versterken van de zoekmachine, het invoeren van een trefwoordenzoekpad en een gebruiksvriendelijker vormgeving. Voor de beheerders is het plaatsen van vacatures makkelijker gemaakt. Een mogelijkheid die al bestond en in het onderzoek zeer gewaardeerd wordt, is de plaatsing van wetenschappelijke vacatures op de EU-portal http://europa.eu.int/eracareers/index_en.cfm Dat is overigens een mogelijkheid die voor Nederland door Academic Transfer (www.academictranser.nl of www.academictransfer.org ) als eerste werd gerealiseerd.