2e persbericht d.d. vrijdag 28 januari 2005

Eindhoven 28-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker bekent dertig inbraken

Een 22-jarige man zonder vaste woonplaats heeft in de afgelopen week bekend dertig inbraken in geparkeerde autos te hebben gepleegd. De inbraken zijn gepleegd tussen 5 december en 19 januari. De man werd op 19 januari, samen met een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden na een auto-inbraak in de Philips de Goedelaan (zie het 1e persbericht van donderdag 20 januari). De 18-jarige verdachte bekende vier inbraken. De dertig inbraken zijn voornamelijk in het centrum van Eindhoven en in Stratum en Gestel gepleegd. De buit bestond vooral uit autoradios en gsms. Maar volgens de verdachte had hij ook een leren jas en een driedelig pak uit een auto gepakt. De politie heeft niet van alle door hem bekende inbraken een aangifte. De man vertelde bijvoorbeeld dat hij op de Raiffeisenstraat wel meer dan tien keer heeft ingebroken. De politie vond in de periode van 5 december tot 19 januari maar een aangifte op die straat. De 22-jarige verdachte zit nog vast.

Bladel: Twee mannen bekeurd voor white-powerteken

Afgelopen week heeft politie De Kempen een 19-jarige man uit Bladel en een 18-jarige man uit Reusel bekeurd nadat zij maandag op de Markt in Bladel in de sneeuw een groot white-powerteken hadden gemaakt. Ze hadden dit gedaan met een sneeuwschep en zout. Een van de tekens was ongeveer 30 x 30 meter groot. Het teken is een cirkel met daarin een kruis. Het teken symboliseert de haat tegen buitenlanders. Justitie heeft een transactie aangeboden van 270 euro. Als zij deze niet betalen moeten zijn voor de rechter verschijnen.

Deurne: Woninginbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Vlierdenseweg. De inbrekers wisten binnen te komen door de achterdeur te forceren. De gehele benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Een laptop en portemonnee, met ongeveer 20 euro, werden door de dieven meegenomen. Verder werden uit de garage bij de woning diverse gereedschappen meegenomen.

Valkenswaard: Inbraak in school

Donderdagavond tussen 19.00 uur en 23.30 uur is ingebroken bij een school aan de Merendreef. Het hek van de school werd opengeknipt en een ruit werd ingegooid. Uit het pand werden een computer, een toetsenbord, een computermuis en een printer weggenomen.