Politie Amsterdam-Amstelland


Gestoorde man slaat bejaarde neer met hamer

28-1-2005. Vrijdagmiddag rond kwart voor een raakte een 74-jarige Amsterdammer zwaargewond toen hij door een 28-jarige verwarde man met een hamer werd geslagen.

Het slachtoffer raakte zwaargewond aan het hoofd en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De dader werd op aanwijzing van een getuige in de omgeving gearresteerd.

De recherche van bureau Houtmankade is op zoek naar getuigen en naar mogelijke andere slachtoffers. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via: 0900-8844.

---


---

Overval op sigarenwinkel mislukt dankzij hond

28-1-2005. Donderdagochtend rond negen uur liepen twee overvallers een sigarenwinkel binnen in de Karel Doormanstraat. Meteen pakten ze een medewerkster met kracht vast. Toen zij om hulp schreewde kwam een collega haar te hulp samen met een hond.

Bij het zien van het beest renden de overvallers de winkel uit. Hier stond nog een man te wachten die samen met de berovers te voet vluchtte in de richting van de Admiraal de Ruijterweg. Hierbij werden ze achtervolgd door een van de medewerkers en de hond. Die verloren de overvallers in de Joris van Andringastraat uit het oog.
---

Viskraam uitgebrand: getuigen gezocht

28-1-2005. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde een viskraam op het Buikslotermeerplein uit. Er was sprake was van brandstichting. In de kraam werden verschillende gasflessen aangetroffen.

Twee jongens tussen de 16 en 18 jaar werden door buurtbewoners gezien terwijl ze wegrenden in de richting van het Plan van Gool/Waddenweg. Een van de vermoedelijke daders was donker gekleed. Hij hinkte en had kennelijk letsel aan één been. De andere jongen droeg een rode jas.

Getuigen kunnen bellen met bureau Waddenweg: 0900-8844.
---

Therapeut aangehouden na ontucht

28-1-2005. Dinsdag werd in zijn woning in Rijswijk een 57-jarige therapeut aangehouden op verdenking van jarenlange ontucht met een toen 20-jarige jonge vrouw. De verdachte wordt vandaag voor een rechter-commissaris geleid.

De SJZP (Sociale- Jeugd en Zedenpolitie) is benieuwd of de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt en verzoekt eventuele slachtoffers contact op te nemen met het onderzoeksteam via telefoonnummer: (020) 559 2585.


Buurt afgezet wegens mogelijke gijzeling

28-1-2005. Vrijdagmiddag tussen twaalf uur en kwart over twee werd de omgeving van Soetendaal in Amsterdam-Buitenveldert geruime tijd afgezet na een melding van een gijzeling.

Er bleek dat er geen contact gemaakt kon worden gemaakt met de bewuste woning. Hierop werd een arrestatieteam ingezet. Van een gijzeling bleek geen sprake. De straat werd om kwart over twee vrijgegeven. De recherche onderzoekt de melding.

---